25n
25N
25N

Turisme CV aposta per un debat "profund i científic" del futur de les platges després del temporal

Turisme CV aposta per un debat "profund i científic" del futur de les platges després del temporal
30/01/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha advocat aquest dijous per una reflexió a curt i llarg termini sobre la recuperació del litoral valencià després de la borrasca ‘Gloria’ de la setmana passada, “un debat profund, científic i qualificat” per a planificar les platges de la Comunitat amb caràcter sostenible.

Així ho ha afirmat amb relació a les mesures per a pal·liar els efectes del temporal. A curt termini, “les platges han d’estar en estat de revista com més prompte millor”, perquè ha defensat que “recuperar la seua fesomia és una urgència imprescindible i inqüestionable des del punt de vista turístic”.

De cara al futur, el titular de Turisme CV ha destacat el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) com a “eina molt potent” per a aconseguir unes platges més sostenibles.

També s’ha mostrat partidari de “garantir totes les inversions que fa molts anys que no arriben en la quantia necessària per a consolidar el litoral”, així com “mai més replicar models pretèrits d’ocupació indeguda”.

Colomer ha urgit així al Govern central a destinar més fons en aquest àmbit: “L’Estat ha d’invertir en la consolidació de litoral i en tot allò que signifique crear les millors garanties per a mitigar els efectes devastadors a les nostres platges”.

“Les platges són fonamentals, l’atribut turístic de primer ordre que tenim i és irrenunciable”, ha reivindicat, per la qual cosa la Generalitat treballa “des del primer minut” en col·laboració amb altres administracions per a recuperar les infraestructures turístiques i recobrar la seua fesomia.

Fins llavors, ha destacat els primers decrets d’ajudes i la dotació de recursos, perquè “no cal regalar ni un segon a la falta d’acció”. “És un treball de diverses administracions: l’Estat ha de reaccionar en primer lloc i Turisme és l’última amb l’aportació de les infraestructures de tall turístic”, ha recordat, “els jocs, passarel·les, papereres i totes les dotacions que marquen aqueixa imatge corporativa que han aconseguit les platges”.

2,61 MILIONS EN INCENTIUS PER A 2020

Més enllà del temporal, Turisme CV ha presentat aquest dijous a València les línies d’incentius 2020 dirigides a empreses, associacions, federacions i fundacions de la Comunitat, unes ajudes “absolutament alineades” amb la sostenibilitat i amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Amb 2,61 milions d’euros per a 2020, estan dirigides a empreses, associacions, federacions i fundacions del sector per a millorar la seua competitivitat i contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l’activitat turística, detalla la Generalitat en un comunicat.

Aquesta convocatòria compta amb quatre programes. El primer, ‘Foment de la competitivitat empresarial’, compta amb 880.000 euros per a l’impuls al turisme sostenible, accessible i la innovació empresarial a través de projectes dirigits a racionalitzar el consum de recursos naturals, la inversió en infraestructures i equipaments que promoguen un model eco-sostenible.

També subvenciona l’impuls del turisme inclusiu a través d’actuacions que incorporen tecnologies dirigides a atendre la diversitat funcional dels turistes o l’impuls de la innovació, mitjançant aplicacions que fomenten el desenvolupament tecnològic en les empreses turístiques.

La segona línia, ‘Suport a les activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’, està dotada amb 400.000 euros i va dirigida a empreses, associacions, fundacions i federacions organitzadores de campionats, proves, concentracions i esdeveniments esportius i culturals d’impacte internacional que se celebren en la Comunitat.

‘Impuls al màrqueting de producte turístic de la Comunitat’ és el tercer programa, amb 620.000 euros, i està orientat a incentivar el desenvolupament de projectes que contribuïsquen a introduir en el mercat productes turístics de caràcter desestacionalitzador i de base experiencial per a diversificar l’oferta, la seua promoció i comercialització.

L’últim programa és ‘Impuls a les activitats musicals d’impacte turístic’, amb una consignació inicial de 710.000 euros. Entre les accions subvencionables estan els festivals de música de caràcter internacional que se celebren en la Comunitat, contribuint amb això a la creació d’un producte turístic singular a través de les marques ‘Mediterranew Musix’ i ‘Mediterranew Fest’.

Amb aquesta convocatòria, el secretari autonòmic ha ressaltat la “sintonia” amb el sector, els emprenedors, els empresaris i el món dels festivals musicals, culturals i esportius que tenen a veure amb el posicionament turístic en la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + cinc =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell