25n
25N
25N

Una ‘turborglorieta’ com a solució al col·lapse a l'accés a la V-30 des de Manises

La construcció està dissenyada per tècnics de l’Àrea de Carreteres de la Diputació

Una ‘turborglorieta’ com a solució al col·lapse a l'accés a la V-30 des de Manises
28/03/2019 -

La Diputació de València i l’Ajuntament de Manises han trobat una solució a la problemàtica que suposa per a la ciutadania de Manises les llargues retencions de trànsit en l’accés a la glorieta que proporciona l’eixida a la V-30. Es tracta de la modificació de l’actual glorieta per una “turboglorieta” dissenyada pels tècnics de l’Àrea de Carreteres de la Diputació de València, amb l’objectiu que aquesta permeta l’accés i la circulació simultània dels vehicles procedents de ambdós municipis.
Aquestes retencions afecten principalment l’accés des de Manises, ja que la incorporació a la glorieta es veu obstaculitzada pels vehicles que circulen pel seu interior.

L’Ajuntament de Manises ha valorat molt positivament la proposta de disseny de la Diputació de València i, segons ha expressat l’alcalde del municipi, Jesús Borràs i Sanchis, “aquesta ‘turboglorieta’ pot resoldre d’una forma molt encertada un problema que afecta a molts ciutadans i ciutadanes de Manises en els seus desplaçaments diaris i que necessiten una solució urgent”.

Segons ha explicat el Diputat de l’Àrea de Carreteres, Pablo Seguí, “això s’aconseguiria canalitzant els moviments que es poden realitzar en la calçada anul·lar de la glorieta, delimitant espais perquè puguen tant circular en paral·lel, permetent l’accés dels vehicles de Manises independentment de que es troben altres vehicles en circulació a l’interior de la glorieta, i possibilitant, al seu torn, que els uns i els altres isquen d’aquesta en paral·lel per a incorporar-se a la V-30”.

Aquesta solució, per a la qual la Diputació de València compta ja amb el disseny en planta, ha sigut estudiada de forma conjunta amb el Ministeri de Foment, ja que es tracta d’un enllaç que afecta a carreteres de ambdues administracions. A nivell d’execució, per a la posada en marxa de la “turboglorieta” serà necessari ampliar algun dels carrils i executar trams de nova plataforma, a més de pavimentar tota la glorieta, canviar la senyalització tant horitzontal com vertical, i executar algun tram de nou ferm. Una actuació el cost aproximat de la qual ronda els 100.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =