25n
Orgull
Orgull

El TSJCV reitera l'obligació d'oferir Religió com a assignatura optativa en 2º de Batxillerat

El TSJCV reitera l'obligació d'oferir Religió com a assignatura optativa en 2º de Batxillerat
30/07/2018 -

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat un nou acte en el qual reitera l’obligació d’oferir l’assignatura de Religió com a optativa en el segon curs. Ho fa en acceptar la mesura cautelar sol·licitada pel sindicat USE fins que resolga el recurs interposat per aquesta entitat contra el decret del Consell que regula el currículum de Secundària.

La setmana passada va transcendir que el TSJCV ja havia concedit la suspensió cautelar de la norma arran d’un altre recurs presentat per l’Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals (Apprece).

Ara, en un acte datat aquest dilluns i facilitat pel TSJCV, l’alt tribunal estima la petició d’Unió Sindical Obrera (ÚS) i suspén cautelarment i de forma parcial el decret del Consell que regula les matèries que han d’impartir-se en l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) i en Batxillerat a la Comunitat Valenciana.

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa suspén de manera provisional aquella part del decret que regula l’assignatura de Religió en segon de Batxillerat i estableix que la mateixa “haurà d’incloure’s com a assignatura opcional en aquest curs”.

La sala, que recorda que ja es va pronunciar en el mateix sentit en un acte de juny, argumenta que segueix la línia marcada pel Tribunal Suprem, que en una sentència de març de 2018 va establir que l’exclusió de la Religió com a matèria optativa en segon curs de Batxillerat ha d’estar degudament explicada i justificada.

“La Llei Orgànica 2/2006 obliga a incloure la Religió també en segon de Batxillerat entre les assignatures objecte d’elecció llevat que raons derivades de la programació i de l’oferta educativa degudament explicades justifiquen no fer-ho”, va assenyalar el Tribunal Suprem en una sentència que segueixen els magistrats valencians.

En la mateixa línia, l’acte del TSJCV arreplega els arguments ja exposats pel Suprem, que estableix que “caldrà explicar que les característiques d’aqueixa regulació i programació són de tal naturalesa que justifiquen l’absència de la Religió entre les assignatures específiques dins de les quals els alumnes de segon curs de Batxillerat han d’efectuar la seua elecció i no trobem en aquest cas aqueixa justificació”.

MARZÀ: “NO HO HEM CANVIAT NOSALTRES”

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, va parlar la setmana passada sobre el tema i va criticar que s’obligue ara a oferir l’assignatura de Religió en segon curs de Batxillerat, “quan no ha fet mai”.

“No ho hem canviat nosaltres, hem fet un decret de currículum que amplia, per exemple, les hores d’anglés, però que no toca gens de l’anterior sobre la presència de la Religió en aqueix curs, que no n’hi havia amb l’anterior decret del PP. Mai s’havia oferit, ningú ho havia denunciat, i ara resulta que se’ns obliga a oferir-la quan ningú ho havia fet”, va asseverar el titular d’Educació.

Marzà va agregar que aquesta decisió significa “que una persona que l’any que ve vulga estudiar Traducció i Interpretació pot arribar (a aqueixa titulació) havent cursat Religió en lloc d’una segona llengua estrangera”.

Per això, va lamentar que la resolució judicial “obligue a oferir una cosa” en la qual no veu “sentit pedagògic”. Encara que va asseverar: “Ho complirem encara que no ho compartim”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − dos =