caixa popular

Trump bombardeja Síria

El President dels Estats Units ha atacat tres punts estratègics de dipòsits d’armes químiques. L’atac ha comptat amb el suport de Regne Unit i França

Trump bombardeja Síria
14/04/2018 -

El President dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquesta matinada el bombardeig a Síria. En concret, el bombardeig s’ha dirigit a 3 punts estratègics de les infraestructures d’armes químiques i ha comptat amb el suport de Regne Unit i França.

Els tres objectius dels atacs s’han centrat en un centre de recerca científica prop de Damasc, un dipòsit d’armes químiques en Homs i un centre de comandància també situat a l’oest d’Homs.

Poc després de llançar els atacs a Síria, Trump compareixia davant els mitjans per a anunciar el bombardeig als tres punts estratègics després de l’atac químic en Duma. El cap d’estat dels Estats Units, Joe Dunford, ha anunciat que els bombardejos van començar a les 4:00 hores de la matinada i han durat una hora.

Per a Trump, l’atac a Síria ha sigut un èxit i el considera una missió complida. La primera ministra de Regne Unit, Theresa May, ha recolzat aquest suport perquè “Al Assad és responsable de l’atac químic“.

França també ha participat en l’atac de Trump a Síria. El Ministre d’Exteriors de França ha afirmat que s’ha destruït gran part de l’arsenal químic de Síria.

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, també ha mostrat el seu suport amb l’última acció de Trump. En paraules de Stoltenberg, “Açò reduirà la capacitat del règim de tornar a atacar al poble de Síria amb armes químiques“.

Rajoy recolza l'ataca de Trump
El President del Govern, Mariano Rajoy, ha recolzat aquest matí l’atac de Trump a Síria. Rajoy que va ser avisat de l’atac en la matinada considera que és “una acció legítima i proporcionada” davant l’últim atac químic en Duma. Així, el president se suma al suport de Regne Unit, França així com altres països com Austràlia, Japó o Canadà.

Putin condemna l’atac de Trump

El president de Rússia, Vladimir Putin ha acusat al govern dels Estats Units i a Trump de “fer joc” als terroristes. Així, ha condemnat rotundament els bombardejos a Síria i ha anunciat la convocatòria d’una reunió extraordinària del Consell de Seguretat de l’ONU per a analitzar els últims moviments del President Trump.

Per la seua banda, Síria ha condemnat l’atac de Trump que ho ha qualificat d'”agressió bàrbara i brutal“. Trump ja ha avisat que continuarà fins que s’acabe amb els atacs químics.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris