caixa popular

Tres noves zones de socialització per a gossos en la Torre

Tres noves zones de socialització per a gossos en la Torre
02/12/2018 -

La Torre guanya tres zones de socialització per a gossos i passa de no tindre’n cap a comptar amb tres espais d’aquestes característiques. Dos estan en la nova zona urbanitzada de Sociòpolis, i una tercera estarà situada entre els carrers Fernando Cabedo i Castell de Cullera, dins del nucli urbà de la Torre.

Aquesta última ha sigut votada pels veïns i veïnes en la iniciativa dels Pressupostos Participatius (DecidimVLC), i l’Ajuntament ja ha redactat el projecte, el qual eixirà d’ací a poc temps a licitació. El projecte l’ha desenvolupat l’equip d’Endalt Arquitectes, i s’ha concebut com un espai plural, amb zones diferenciades per als propietaris i per als animals. També s’ha treballat amb l’objectiu de crear diferents espais que combinen ritmes diversos per a gossos més actius i més tranquils amb propietaris que volen jugar amb els animals, així com per a aquells que opten per descansar en un ambient agradable on la vegetació té una especial rellevància.

A l’entrada principal del parc, al carrer Fernando Cabedo, hi haurà un espai pavimentat on s’instal·larà una font, emmarcada en una zona delimitada per una escala xicoteta que convida a un ús més tranquil. Més enllà apareix un espai més ampli on els gossos poden córrer lliurement, envoltada d’arbres i zones de bancs de descans.

Aquesta zona comptarà amb espais d’ombra a través d’una franja d’arbres a l’est que possibilita l’ús durant el matí mentre que a l’oest hi ha un edifici amb altura suficient per a dotar l’espai de zones d’ombra. La disposició dels arbres permetrà també el pas de la llum durant els mesos més freds de l’hivern. El parc s’ajusta a la normativa creada per l’Ajuntament de València per a les zones de socialització canina, encaminada a la creació d’espais de convivència i respecte.

Pel que fa a les dues noves zones de socialització canina situades en la nova urbanització de Sociòpolis, estan ja finalitzades i la Generalitat està realitzant els últims tràmits per fer el traspàs dels espais a l’Ajuntament de València, qui s’encarregarà del seu manteniment a partir de la seua recepció.

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha recordat que «el solar del carrer Fernando Cabedo Torrens ha estat durant molts anys abandonat, havent-se convertit en un indret on s’abocaven de forma il·legal alguns residus. Una situació que amb aquest nou espai verd canviarà totalment i dignificarà aquest espai de la Torre».

Per la seua banda, l’alcaldessa delegada de La Torre, Lucía Beamud, ha indicat la seua «satisfacció per totes les millores que estan arribant al poble impulsades per l’Ajuntament de València. Des que el Govern de Joan Ribó va entrar al Consistori, s’ha millorat molt la periodicitat de neteja i el tractament de plagues en la Torre, i també s’ha posat punt final a la problemàtica dels contenidors i els abocaments il·legals», ha afirmat. Ara, ha afegit Beamud, «gràcies a la participació veïnal en els Pressupostos Participatius tindrem un nou servici, un parc de socialització canina, i donem usos ciutadans a espais que abans estàvem oblidats per l’administració».

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + nou =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal paiporta 2018
Expojove 2018
nadal 2018
nadal rocafort 2018
Abonos palau
bienal mislata
Obra Yolo en el teatro escalante
Nadal Rafelbunyol
Talia
Olympia