25n
25N
25N

Tres discapacitats visuals corren la Marató de València amb guies de la plataforma 'Comparteix la teua energia'

Tres discapacitats visuals corren la Marató de València amb guies de la plataforma 'Comparteix la teua energia'
02/12/2018 -

Dues dones i un home amb discapacitat visual participen aquest diumenge, 2 de desembre, en la Marató València Trinidad Alfonso EDP gràcies a la plataforma ‘Comparteix la teua energia’, que connecta a corredors amb discapacitat visual amb guies de suport.

Els atletes són Jordi Bascuñana, acompanyat de la seua guia José Valero (Madrid); Carmen Soler, guiada per Germán Hilling (Mallorca), i Ana Lucía Santiago, acompanyada per Marcos Marín i Antonio Raga (Madrid), estrenant-se per primera vegada fent els 42 quilòmetres, detalla l’organització en un comunicat.

La plataforma que ha possibilitat que cecs i guies s’unisquen per a entrenar i que s’enfronten a aquest nou repte és ‘Comparteix la teua energia’, una iniciativa social i esportiva que ha engegat l’energètica EDP amb la col·laboració de l’ONCE i la Federació Espanyola d’Esports per a Cecs (FEDC). Serveix com a punt de trobada per a unir a persones cegues que vulguen córrer amb altres ‘runners’ aficionats o professionals que puguen guiar-los.

El popular atleta Martín Fiz, ambaixador del projecte, ha manifestat la seua satisfacció de ser la imatge: “Compartir l’energia significa també compartir els reptes, la superació i la meta”.

“Jo he pogut ser guia gràcies a ‘Comparteix la teua energia’ i he pogut sentir el que suposa córrer sense veure, tancant els ulls, i gaudit en comprovar el que tots; no solament els que ens dediquem a açò, sinó qualsevol amant del running, podem fer pels altres”, ha asseverat.

Els tres corredors són un exemple de les més de 2.500 persones inscrites que podran apuntar un assoliment més a la seua llista de carreres. Des de l’engegada de ‘Comparteix la teua energia’, més de 2.600 persones s’han inscrit en aquesta plataforma que uneix a cecs amb guies i amb la qual ja és possible cercar companys de ‘running’ en qualsevol país del món.

FIRA DEL CORREDOR

La implicació d’EDP amb la carrera es reforça amb diverses activitats en la Fira del Corredor, aquest divendres i dissabte en el Museu de les Ciències i l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

La fira compta amb premis per a tots els públics, com la prova ‘Comparteix el teu esforç’ on els participants han de pujar-se a una bicicleta i pedalejar el més ràpid possible. D’altra banda, la companyia regala a les parelles de ‘Comparteix la teua energia’ els dorsals per a participar en les carreres que patrocina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 3 =

torrent