25n
25N
25N

El trasllat de la Verge dels Desemparats concentra a milers d'assistents

El 12 de maig se celebra la festa de la Verge dels Desemparats de València 2019

El trasllat de la Verge dels Desemparats concentra a milers d'assistents
09/05/2019 -

El segon diumenge de maig, València celebra el dia gran dels valencians i valencianes que, a més, atrau centenars de turistes. Així, la festivitat de la Verge dels Desemparats 2019 tindrà lloc el pròxim 12 de maig. Un dia ple d’emoció en el qual es festeja amb magnificència el dia de la patrona de la Comunitat Valenciana amb una infinitat d’actes que van des de les misses cantades fins a la processó general.

Però, sens dubte, si hi ha un acte esperat és el trasllat de la Verge dels Desemparats de València, que començarà a les 10.30 hores. Amb la Plaça de la Verge de gom a gom, es procedeix al trasllat de la imatge des de la Basílica fins a l’Església de la Catedral, on tindrà lloc la missa pontifical. El fermall d’or del matí el posarà la mascletà que es dispararà, a les 14.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament.

Com cada any, les emocions estaran a flor de pell, i seran molts els que acudisquen a aquesta cita clau per als valencians i valencianes. A més, com cada any, es col·locarà el tapís de la Mare de Déu que, en aquesta ocasió, retrà homenatge a Sant Vicent Ferrer, quan es compleixen 600 anys de la seua mort, i que segur tornarà a conquistar a tots.

La confecció final inclourà una estampa que evoca la València antiga i la seua vinculació tant amb la Mare de Déu dels Desemparats com amb Sant Vicent Ferrer. Entre les representacions es trobaran diversos àngels que custodien la Mare de Déu. El tapís, amb unes mesures d’11 per 8,55 metres estarà envoltat per una sanefa amb motius florals i decoratius, i presidirà tant les dansaes com el trasllat i tots els actes que se celebren en honor a la Mare de Déu.

El dia arribarà a la seua fi després de la processó general que arrancarà a les 18.30 hores, i que recorrerà l’itinerari de costum, és a dir, Catedral, Plaça de la Verge, Cavallers, Tossal, Bolseria, Mercat Central, M.ª Cristina, Sant Vicent, Plaça de la Reina, Mar, Avellanes, Palau, Almoina i Basílica.

Balls tradicionals, pólvora, misses i, sobretot, tradició marquen la celebració de la festivitat de la Verge dels Desemparats de València, que no finalitzarà fins al 31 de maig. No obstant això, i una vegada celebrat el dia gran, la següent data clau d’aquesta celebració serà el besamans de la Verge dels Desemparats que, encara que es desconeixen més detalls, sí que es durà a terme el pròxim 22 de maig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria