25n
Orgull
Orgull

Transparència sol·licita un informe a la Comissió de Codificació Civil per estudiar les opcions jurídiques que garanteixin el Dret Civil valencià

Transparència sol·licita un informe a la Comissió de Codificació Civil per estudiar les opcions jurídiques que garanteixin el Dret Civil valencià
01/12/2016 -

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha sol·licitat un informe tècnic a la Comissió de Codificació Valenciana perquè estudie les possibles opcions jurídiques que garantisquen la competència de les Corts per legislar i desenvolupar el dret civil propi en virtut de les competències d’autogovern.

Així s’ha acordat durant la reunió de la Comissió Permanent de Codificació Valenciana, presidida per la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Perez, i de la qual és vicepresident el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa.

Durant la reunió, la comissió ha mostrat la seua oposició a la recent sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat la Llei valenciana de Custòdia Compartida, norma aprovada en 2011 i que donava prioritat a la custòdia compartida en cas de separacions o divorcis sense acord entre els progenitors.

Després de la trobada, el director general de Foment de l’Autogovern ha afirmat que “és un greuge negar-nos als valencians i valencianes la capacitat d’actualitzar el nostre dret en matèries tan importants per a la vida quotidiana i un nou cop al dret civil propi, contemplat en el nostre Estatut d’Autonomia”.

“És per això -ha explicat Ochoa– que hem realitzat aquest encàrrec a la Comissió de Codificació amb l’objectiu d’explorar totes les vies possibles per reivindicar el que pensem que és el nostre dret estatutari”.

Aquesta sol·licitud ve a acomplir de la resolució del ple de les Corts del passat 15 de setembre sobre l’elaboració d’un informe sobre les opcions jurídiques per legislar en matèria de dret civil propi per part de la Comissió de Codificació.

D’altra banda, durant aquesta sessió de treball s’ha abordat la composició de la nova Comissió de Dret Patrimonial i Agrari per desenvolupar l’única llei que fins ara no està recorreguda davant el TC, la Llei 3/2013 de Contractes Agraris i Altres Relacions Jurídiques Agràries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 7 =