25n
25N
25N

El Botànic lidera la transparència informativa en temps de coronavirus

En temps de coronavirus, el Botànic ha actuat amb la major transparència possible per a informar la ciutadania

El Botànic lidera la transparència informativa en temps de coronavirus
14/04/2020 -

La transparència en temps de coronavirus és essencial per a mantenir a una societat informada, al mateix temps que es vencen les fake news que, cada dia, circulen per les xarxes socials amb l’únic objectiu de generar alarmes injustificades. La Comunitat Valenciana és una de les comunitats autònomes que amb major transparència està actuant, oferint informació quasi a temps real i, sobretot, posant eines no només per a facilitar el treball dels mitjans de comunicació, sinó també per a resoldre dubtes a la ciutadania.

Des del primer moment que es va decretar l’estat d’alarma, el Govern del Botànic ha apostat per la realització de rodes de premsa en directe per a transmetre, en primera persona, la informació i, per descomptat, permetent les preguntes dels diferents mitjans de comunicació. Així, si al principi es va habilitar un sistema de WhatsApp per a rebre les preguntes amb antelació, prompte es va optar per un sistema de videoconferències obertes per a rebre preguntes i repreguntar, en el cas que siga necessari, sense filtres i sense interpretacions.

El passat 26 de març, el president de la Generalitat, Ximo Puig, estrenava aquest nou sistema, que aporta més transparència en la informació, avançant-se, fins i tot, al mateix president del Govern d’Espanya. Un sistema que, després, han utilitzat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, per a informar dels assumptes acordats per l’executiu valencià i, naturalment, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que, cada dia, compareix i respon a les preguntes dels periodistes sobre l’evolució de la pandèmia.

No obstant això, no és l’únic senyal de transparència del govern valencià. I és que, davant les peticions de més informació, sempre hi ha una resposta. En aquest sentit, el president Ximo Puig anunciava que, des de la Conselleria de Sanitat, s’oferirà informació per municipis sobre la Covid-19, encara que, això sí, fixant un llindar mínim d’habitants per localitat per a respectar el dret de confidencialitat o sempre que no hi haja cap situació de seguretat sanitària que impedisca la comunicació d’aquestes dades.

Finalment, i per a respondre els dubtes ciutadans, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha creat una guia dinàmica d’actuació enfront del coronavirus – INFO COVID19 GVA – que està disponible en l’app GVA RESPON. Es tracta de la primera eina per a resoldre dubtes no sanitàries sobre la situació actual. És la meua empresa un servei essencial?; Puc desplaçar-me per a portar menjar als meus pares majors?; Com puc sol·licitar ajudes socials?; o preguntes en matèria d’educació, com l’accés al val de les beques o la data de la PAU són algunes de les qüestions que es resolen de manera ràpida i senzilla.

L’app, disponible en valencià i castellà, contesta a més de 100 preguntes que afecten el dia a dia dels valencians i valencianes, i es va complementant amb les noves normes que es van adoptant en aquests dies de confinament. D’aquesta manera, també disposa d’informació útil sobre els treballadors afectats pels ERTOS, ajudes per a autònoms o, per exemple, el servei d’ajuda a domicili, entre altres.

“Som la comunitat autònoma que està actuant amb major transparència en tot moment”, apuntava Ximo Puig, “i això ha sigut reconegut àmpliament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − onze =

CCCC
torrent