25n
Orgull
Orgull

Peris: 'Transition Cities ha permés identificar les bretxes de València per a lluitar contra el canvi climàtic'

Peris: 'Transition Cities ha permés identificar les bretxes de València per a lluitar contra el canvi climàtic'
08/06/2017 -

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic va participar ahir a Brussel·les en la conferència final d’aquest projecte europeu que durant tres anys ha estat desenvolupant-se a València, a través de Las Naves Centre d’Innovació, amb l’objecte de trobar solucions urbanes i identificar reptes per a reduir les emissions de carboni i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Peris va intercanviar experiències amb altres ciutats també participants en el projecte com Wroclaw, Budapest, Mòdena, Frankfurt i Birmingham. Totes han desenvolupat iniciatives pilotes i han executat accions en el camí de facilitar la transició cap a un model energètic sostenible.

El regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, va participar ahir en la conferència internacional “Making Urban Transitions Happen: Lessons from Eight Cities”, organitzada pel projecte Transitions Cities que posa el seu punt final després de tres anys de desenvolupament a la nostra ciutat.

Peris va destacar en la seua intervenció que aquest projecte “ha ajudat a enfrontar els desafiaments de mitigació del canvi climàtic, mitjançant l’enfortiment dels vincles entre totes les ciutats i actors involucrats i entre tots els projectes que treballen en la mateixa àrea. El projecte ens ha proporcionat eines d’avaluació per a conéixer les bretxes en el nostre ecosistema, identificar els reptes -la lluita contra la pobresa energètica, la necessitat de realitzar campanyes de conscienciació d’estalvi d’energia, la gestió integral d’energia en edificis o la mobilitat- i poder actuar sobre ells, així com estrényer i enfortir el vincle amb els actors locals”.

L’edil va subratllar la importància en tot aquest procés de la innovació social: “tenim una important eina de representació de tot tipus de desafiaments socials. Ens agradaria utilitzar-la en un futur pròxim per a estructurar les noves xarxes Connecta que treballem des de Las Naves, com una forma d’interactuar amb la quarta hèlix de la innovació social per a aconseguir els objectius de reducció d’emissions del 2030”, va expressar.

El projecte Transition Cities – pertanyent a Climate KIC, iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que impulsa la innovació en la batalla contra el canvi climàtic- també ha desenvolupat diversos concursos que han dut a terme l’execució de pilots en la ciutat d’eficiència energètica, de lluita contra el canvi climàtic i mobilitat. Algunes d’aquestes pilots estan desenvolupant-se ara mateix com és el cas de la ubicació de plaques solars en els mercats ambulants, el mesurament de la qualitat de l’aire en edificis públics o bicicletes elèctriques carregades amb energia solar. Altres pilots han sigut una plataforma online dissenyada per a fomentar els desplaçaments sostenibles de la ciutadania, una solució innovadora, amb tecnologia dissenyada a València, per a millorar l’eficiència dels autobusos de l’EMT, o un sistema per a reutilitzar l’aigua de la piscina del poliesportiu de Natzaret per al reg de les instal·lacions esportives.

Durant aquests tres anys, Transition Cities ha permés l’estreta i fructífera col·laboració de les ciutats participants – Wroclaw, Budapest, Mòdena, Frankfurt i Birmingham-, els representants de les quals també van participar en l’esdeveniment. “Va ser reconfortant saber que tots ells s’enfronten a problemes similars com la burocràcia, les percepcions culturals, etc. A més, amb la participació en aquest projecte, pretenem captar finançament europeu que repercutisca en el benefici de la ciutat mitjançant el desenvolupament d’idees innovadores”, va concloure Peris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + dinou =