25n
25N
25N

El "transgressor i ambiciós" Pla Fent Cooperatives 2020-21 amb "l'obsessió" de "salvar persones"

El president Puig i el conseller Climent aposten pel cooperativisme “per a facilitar una sortida de la crisi amb valors, amb empreses compromeses amb les persones i el territori”

El "transgressor i ambiciós" Pla Fent Cooperatives 2020-21 amb "l'obsessió" de "salvar persones"
20/11/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest divendres que, “en el pla estructural”, el cooperativisme compta amb el pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana ‘Fent Cooperatives’, la segona edició de la qual és, en paraules del president, “fruit de l’avaluació de l’anterior, de l’anàlisi profunda de les persones expertes i del diàleg i la conversa”.

A més, segons Puig, el Consell aposta per fer costat a les cooperatives amb ajudes directes i instruments financers,”de manera que puguen mantenir la seua capacitat operativa en aquests moments d’especial dificultat”.

En aquests termes s’ha pronunciat el president, que ha participat en la presentació del segon pla biennal de suport i foment al cooperativisme de la Comunitat Valenciana ‘Fent Cooperatives’. A l’acte han assistit també el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler i el d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el president de les Corts, Enric Morera.

Resistir, recuperar i reinventar-se

Per al cap de l’Executiu valencià, “en aquest temps, fins que disposem d’una vacuna i se supere la situació pandèmica”, l’objectiu del Consell és “intentar resistir, recuperar i reinventar” en el conjunt de l’economia “i també en l’àmbit del cooperativisme”.

“En aquests temps -ha continuat Puig en relació amb els fons europeus per a la recuperació-, tindrem una gran oportunitat per a complir el triple objectiu de la digitalització, la resiliència i la sostenibilitat i canalitzar les nostres empreses i cooperatives”.

Així, i amb l’objectiu d'”aconseguir els màxims fons possibles i impulsar la participació de les cooperatives” el president ha assenyalat la necessitat de disposar d'”un espai de diàleg” amb elles i la confederació.

Empreses compromeses

Per al conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, “el cooperativisme ha de ser fonamental per a facilitar una sortida de la crisi amb valors, amb empreses compromeses amb les persones i el territori, que creguen ocupacions estables i de qualitat, que no es deslocalitzen, i que demostren que és possible conjuminar riquesa econòmica i social”.

“La pandèmia ha estat un punt i a part per a repensar el cooperativisme -ha continuat Climent-, per a constatar que la seua manera particular de veure el món i viure l’empresa pot aportar més i millor en la societat en la qual s’incardina. Per això hem d’aprofitar la tradició cooperativa de la Comunitat Valenciana, que ja és una de les fortaleses de la nostra economia i propiciar que continue creixent i ampliant la seua presència dins del teixit productiu valencià”.

“El Fent Cooperatives que presentem aquest divendres és un pla molt ambiciós perquè l’hem volgut reenfocar per a centrar-nos a corregir els efectes de la crisi i contribuir a la reactivació econòmica des d’una perspectiva transformadora, perquè hem volgut implicar a tot el sector, i perquè doblegarem la inversió de la primera edició amb un esforç pressupostari sense precedents en aquest àmbit de 27,9 milions d’euros”, ha conclòs el titular d’Economia Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =