25n
25N
25N

Trànsit es planteja prohibir que els patinets elèctrics circulen per les voreres

Altra de les mesures destacades serà la limitació a 25 kilòmetres per hora, segons fonts de la Direcció General de Trànsit

Trànsit es planteja prohibir que els patinets elèctrics circulen per les voreres
04/12/2018 -

Un major control dels conductors de patinets és el que es planteja la Direcció general de trànsit (DGT), que en aquest moment tracta d’elaborar una regulació mínima sobre els patinets elèctrics i que podria suposar la prohibició de circular per la vorera, entre altres aspectes, segons han confirmat fonts de tràfic a Europa Press.

Jorge Ordás, subdirector general de mobilitat de la DGT, assegura a l’agència de comunicació que per a regular-ho s’actualitzarà una instrucció de 2016 sobre vehicles de mobilitat personal perquè considera “que s’ha quedat antiquada, ja que des d’aleshores han aparegut molts més models i les competències per a regular-los era totalment dels ajuntaments”.

Així, amb la possible prohibició els patinets elèctrics haurien de circular pels carrils bici i mai per les voreres, amb una velocitat limitada a 25 quilòmetres per hora. I a més, els conductors també podran sotmetre’s a test d’alcoholèmia i drogues.

D’altra banda, Ordás ha confirmat que es treballa en una catalogació de vehicles. En concret, açò suposaria una modificació del Reglament General de Vehicles i requeriria l’aprovació d’un Reial decret per a canviar-ho, que podria entrar en vigor en juliol de 2019.

Una vegada aprovat, aquesta regulació mínima que planteja la DGT es passaria als ajuntaments perquè apliquen les mesures de control. De fet, Trànsit recorda que les mateixes administracions locals són les que han sol·licitat que es fixen uns criteris mínims.

Una vegada entre en vigor aquest Reial decret, Trànsit començaria a treballar en una segona tanda de mesures, com podria ser l’obligació dels conductors de portar casc i jupetí i tenir un segur per al vehicle.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va manifestar el passat octubre la necessitat de regular la cobertura de les assegurances dels qui circulen en patinets elèctrics perquè, segons va dir, podien “causar danys importants” a tercers, com per exemple a vianants. “Generen activitat o actuació de risc que pot comportar un perjudici a terceres persones que poden ser greus”, va afirmar. La setmana passada es va conéixer la notícia de la mort d’una dona de 92 anys en ser atropellada per un d’aquests patinets en el qual circulaven dues persones l’agost passat a Esplugues de Llobregat (Barcelona).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − onze =

torrent