25n
25N
25N

Treballadores socials s'ofereixen al Consell per a col·laborar en l'atenció a les persones més vulnerables

El col·legi presta la seua estructura en cas de necessitat per a respondre a situacions generades en residències de majors

Treballadores socials s'ofereixen al Consell per a col·laborar en l'atenció a les persones més vulnerables
20/03/2020 -

El Col·legi Oficial de Treball Social de València (COTSV) s’ha oferit a la Generalitat Valenciana per a col·laborar en l’atenció de les persones més vulnerables en la crisi provocada pel coronavirus Covid-19, a més de prestar la seua estructura col·legial per a, en cas de necessitat, “donar resposta a les situacions que s’estan presentant en diferents entitats, sobretot, en residències de persones majors, on les conseqüències del virus estan sent més greus”.

Per a les treballadores i treballadors socials “és fonamental no deixar al descobert les necessitats de les persones de major risc”. “La principal preocupació de la professió del Treball Social és el manteniment dels drets socials de les persones i, especialment, de la gent gran”, ha explicat Belén Vidal, treballadora social sanitària i vicepresidenta del COTSV.

A causa de la major vulnerabilitat d’aquest col·lectiu enfront del coronavirus, des del Col·legi Oficial de Treball Social de València es demana a les administracions que faciliten “els mitjans suficients perquè les i els professionals d’aquests centres puguen desenvolupar el seu treball amb total garantia”.

“En aquestes situacions tan extremes, l’aportació del nostre coneixement cientificotècnic facilita la resolució de problemàtiques que es presenten en aquests dies”, ha assegurat Vidal. “Per aquest motiu, estem totes mobilitzades perquè puguem desenvolupar les tasques que se’ns encomanen encara que siguen diferents de les que realitzem en el dia a dia”, ha afegit.

També es reclama que les autoritats “proporcionen les mesures i protocols necessaris per a treballar amb total garantia en els serveis socials locals, residència d’infància i adolescència, residències de persones amb diversitat funcional i altres entitats”.

D’aquesta manera, es demana que es materialitzen les paraules del president del Govern, Pedro Sánchez, “en agraïment a la tasca de les treballadores i els treballadors socials en el seu discurs en el Congrés dels Diputats del passat 18 de març”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 2 =

bombers
CCCC
bombers