25n
25N
25N

Treballadors d'À Punt demanen al futur Consell més recursos i "no seguir pel camí de les externalitzacions"

Treballadors d'À Punt demanen al futur Consell més recursos i "no seguir pel camí de les externalitzacions"
16/04/2019 -

El Comité d’Empresa d’À Punt Mèdia demana al govern valencià que isca de les urnes que duga a terme un augment “urgent” del pressupost i de la plantilla i “no continuar de cap manera pel camí de les externalitzacions de treballadors per a amagar un disseny de plantilla curt i allunyat de les necessitats”.

A setmana i mitja de les eleccions, els treballadors creuen que el 28A representa “una gran oportunitat perquè els futurs governants resolguen algunes de les incògnites i faltes amb les quals va nàixer la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC)”, amb l’objectiu d'”avançar en la seua consolidació i deixar arrere les incerteses pròpies de moments inicials”.

Entre elles destaquen “un major blindatge normatiu i fins i tot estatutari que impossibilite al màxim un nou cas de cessament del servei” com en l’extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV), “amb les conseqüències nefastes que va suposar per a la indústria audiovisual, l’economia autonòmica i la societat”.

Per a evitar-ho, el Comité d’Empresa apel·la en un comunicat a “fugir de plantejaments a curt termini i apostar decididament pels mitjans públics de comunicació”. “El contrari seria donar ales a la minoria que qüestiona la seua capacitat per a vertebrar la llengua i el territori, difondre la cultura valenciana i donar suport a l’economia i les empreses locals”, adverteix.

L’estratègia que proposa es basa en què el Consell “proporcione els recursos suficients perquè aquest nou projecte de comunicació dels valencians es puga desenvolupar de forma sòlida i sostenible”. No obstant això, recorda que el pressupost actual està “al mínim assignat per la llei de creació i necessita urgentment d’un augment que hauria d’aprovar-se durant la pròxima legislatura”, com va establir la comissió d’experts de les universitats valencianes.

RELLEU GENERACIONAL

En la mateixa línia, els treballadors veuen “necessari i urgent” l’increment d’una plantilla que “s’ha comprovat insuficient per als reptes marcats i, per damunt de tot, els que es volen aconseguir”. Una dimensió adequada, al seu judici, “permetria l’obligada renovació generacional i l’aparició de nous perfils professionals, tan necessaris en el nou panorama de la comunicació”.

“De cap manera es pot continuar pel camí de les externalitzacions de treballadors per a amagar un disseny de plantilla curt i allunyat de les necessitats”, reivindica el Comité d’Empresa, per a recalcar que “les externalitzacions només causen precarietat i devaluació salarial”.

La seua meta és que l’ens es convertisca en “un referent en matèria laboral i servir de model per a millorar les condicions laborals i les retribucions de tot el sector”. Sobre aquest tema, recorda que la llei 6/2016 de la Generalitat, del servei públic de radiotelevisió autonòmica, contempla que l’equiparació de les condicions dels treballadors d’empreses privades que presten els seus serveis a la corporació.

APOSTA “SENSE COMPLEXOS” PELS MITJANS PÚBLICS

Sota aquest prisma, defensa que “els professionals del sector audiovisual, de dins i de fora de l’empresa pública, exigeixen una major estabilitat laboral i exercir les seues tasques amb dignitat”. També veu urgent la posada en marxa del Consell de l’Audiovisual, l’òrgan que ha d’exercir la vigilància sobre les empreses de comunicació valencianes, “tant públiques com privades”.

“El fet que la ràdio i la televisió pública dels valencians es trobe molt per davall del cost mitjà de les televisions autonòmiques a Espanya hauria de preocupar la classe política valenciana”, assevera el comité, i reivindica que “les societats més avançades i plurals aposten sense complexos perquè els seus mitjans públics assumeixen un paper destacat, perquè en gran manera contribueixen a l’Estat del Benestar i a la millora dels sistemes democràtics”.

Per tot això, “el pròxim govern valencià no pot retardar per més temps l’obligada i necessària aposta perquè els mitjans de comunicació públics són el vertader referent que la societat està demandant”.

ÈXIT COL·LECTIU

A manera de balanç, els treballadors recorden que el retorn de les emissions va suposar un “èxit col·lectiu després de quatre anys sense mitjans públics de referència”, en compliment d'”una promesa electoral dels partits del Botànic”.

El 14 de juliol de 2016, Les Corts van votar la creació del servei públic de comunicació “sense cap vot en contra”. “Un moment històric: la recuperació de l’únic servei públic de televisió que romania tancat en tot el continent europeu després d’una llarga crisi econòmica, política i social”, recorden.

“La recuperació va suposar una forta espenta a la moral dels valencians, però la tasca no va anar gens fàcil. Encara així, la dedicació i la professionalitat de la plantilla d’À Punt va fer possible que la societat valenciana gaudira d’uns mitjans públics de qualitat en un temps rècord”.

En aquest context, després de més de nou mesos des que es van començar les emissions i l’inici de la campanya , el comité creu que “és el moment de fer balanç, però per damunt de tot de mirar cap al futur: La recuperació és sol el principi d’una tasca que ha de portar als valencians a sentir-se orgullosos i a posar en valor el paper dels mitjans públics en la construcció d’una societat més moderna i cohesionada, a l’hora d’ajudar els ciutadans a estar més i millor informats”.

Posa com a exemple una enquesta realitzada per GFK per a la Forta que conclou que la majoria dels espanyols (73,4%) considera que els serveis audiovisuals autonòmics són necessaris, mentre que el 82,5% creu que contribueixen a promoure la cultura i la llengua de cada territori, un 5,6% més que en 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 9 =