caixa popular

Torrent treballa en el disseny de Rutes Escolars Intel·ligents

El consistori estudia rutes segures perquè els escolars dels centres de la ciutat vagen al col·legi

Torrent treballa en el disseny de Rutes Escolars Intel·ligents
08/02/2018 -

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat el procés de desenvolupament de Rutes Escolars Intel·ligents; una iniciativa emmarcada dins de l’estratègia de ciutat i cofinançada per Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquesta xarxa de rutes consisteix a crear un itinerari segur perquè els xiquets i xiquetes puguen recórrer caminant el trajecte d’anada i volta al centre educatiu de manera més autònoma, la qual cosa afavorirà la seua autoestima i la seua interacció social. D’igual manera, amb aquests camins s’aconseguirà reduir el nombre de vehicles privats que traslladen a menors fins al col·legi, fomentant els valors de sostenibilitat, i “conscienciant als xiquets i xiquetes perquè es desplacen a peu fins al col·legi, com una forma activa de lluitar contra del sedentarisme”, explica Patricia Sáez, regidora d’Educació..

Es tracta d’un projecte de rutes preparades, condicionades i senyalitzades que se centra, inicialment, en els centres C.P. Federico Maicas, C.P. Antonio Machado, C.P. Miguel Hernández, C.P. Sant Pasqual, IES Marxadella i C.P. Els Terretes. El consistori identificarà i senyalitzarà els recorreguts, condicionarà els passos de vianants, prohibirà l’estacionament indegut, eliminarà els contenidors en alguns punts de la ruta, condicionarà les voreres i eliminara les barreres arquitectòniques. Amb aquestes mesures “aconseguirem una via pública més segura, en la qual també s’incrementarà la vigilància per part de la Policia Local”, ha destacat el regidor de Modernització, Andrés Campos.

Des de les àrees d’Educació, Seguretat Ciutadana i Modernització s’estan realitzant jornades informatives en els centres participants per a donar a conéixer aquests camins intel·ligents, a més de sol·licitar la col·laboració en el projecte a la direcció dels centres i les AMPAS dels col·legis, perquè d’aquesta manera, realitzen informes i enquestes, a més de promoure i explicar la iniciativa a l’alumnat amb l’ajuda de material informatiu.

D’altra banda s’està realitzant un estudi dels hàbits de mobilitat de l’alumnat en els trajectes des de la seua casa a l’escola i viceversa. Aquesta informació es recopila mitjançant enquestes anònimes dirigides als pares, mares i tutors. El projecte també depèn en gran manera de la col·laboració personal del centre escolar, associacions de veïns i comerciants, i sobretot dels principals actors: els xiquets i xiquetes. Per aquest motiu s’ha creat una enquesta ciutadana amb una sèrie de preguntes que es poden respondre electrònicament accedint a la pàgina web.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 10 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018