25n
25N
25N

Torrent presenta la plataforma “Con mis impuestos”

Torrent presenta la plataforma “Con mis impuestos”
30/05/2018 -

La sala cívica de l’Antic Mercat va acollir ahir la presentació de la plataforma “Con mis impuestos”, una eina que permet als torrentins i torrentines saber la destinació dels diners dels seus impostos. L’adreça web de la plataforma és: torrent.conmisimpuestos.com. L’eina mostrarà la distribució dels recursos per àrees i polítiques i les despeses realitzades per l’Ajuntament també per àrees i beneficiaris

La regidora de Participació, Susi Ferrer, va obrir l’acte posant en valor “la transparència a través d’aquesta plataforma, una eina que ens porta a ser un govern millor i més obert a la ciutadania”. El conseller de Participació, Manuel Alcaraz, també va voler assistir a aquesta presentació considerant clau iniciatives com aquesta per a “recuperar la confiança de la ciutadania cap a les seues institucions i la gestió de les polítiques públiques”.

El regidor de Modernització, Andrés Campos, va explicar el funcionament de la plataforma amb la qual es podrà esbrinar amb un sol clic d’on procedeixen i a on van els recursos del consistori. L’eina mostrarà la distribució dels recursos per àrees i polítiques i les despeses realitzades per l’Ajuntament també per àrees i beneficiaris. Així mateix, permetrà al contribuent conèixer com es distribueix els diners que aporta amb els seus impostos.

Per a tancar l’acte, l’alcalde Jesús Ros va voler agrair a tots i a totes la seua assistència per a conèixer aquesta eina pensada per a la ciutadania: “És molt important que a partir d’esta informació els ciutadans i ciutadanes participen en el govern de la ciutat, alguna cosa que va a repercutir de manera positiva en la qualitat de vida a Torrent”. A més, va explicar el compromís de transparència amb els torrentins i torrentines, ja que “sempre hem tingut la prioritat d’explicar a la gent tot allò que fem i en aquesta ocasió hem fet un pas més amb aquesta eina de seguiment”.

Cal destacar que l’organització no governamental Transparencia Internacional España va presentar, el passat 7 de juliol, els resultats de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments 2017 (ITA), en el qual la ciutat de Torrent es troba entre els 25 municipis de tota Espanya, d’entre els 110 més grans, que compleix amb el 100% de transparència.

A més és l’únic de tota la província de valència que aconsegueix aquesta posició; i respecte a la Comunitat Valenciana, només ho aconsegueixen Torrent i Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 11 =

CCCC
torrent