25n
Orgull
Orgull

Torrent prepara un programa pilot per a promoure l'envelliment actiu

Torrent prepara un programa pilot per a promoure l'envelliment actiu
18/08/2021 -

La Unitat de Persones Majors i Dependència de l’Ajuntament de Torrent, llançarà, al costat d’un equip d’especialistes de la Universitat de València, el Programa Millora, un projecte dirigit a persones de 70 anys o més i residents a Torrent.

El Programa Millora, que es desenvoluparà amb personal investigador especialitzat, tindrà com a objectiu l’avaluació integral de persones físicament inactives, per a retardar o revertir la fragilitat i la deterioració progressiva de les capacitats físiques dels majors mitjançant l’exercici guiat i l’adopció de rutines saludables.

Està previst que aquest programa es desenvolupe durant nou mesos, des de setembre d’enguany fins a juny de 2022, i oferirà als usuaris dues sessions setmanals d’exercicis físics que es duran a terme els dimarts i els divendres en el Centre Verge de l’Olivar.

Amb aquestes pràctiques es pretén aconseguir que les persones majors recuperen part del seu benestar físic, exercitant la força, la capacitat cardiorespiratòria, la propiocepció, l’equilibri i la flexibilitat.

Finalment, els especialistes compararan les capacitats i l’evolució de cada persona amb els informes inicials de manera que obtinguen d’aquesta comparació unes dades de seguiment de l’exercici físic i el resultat o estudi final. Per tant, metodologia i intensitat variaran en funció de les condicions individuals prèvies a l’inici del programa.

Les persones interessades a participar en el Programa Millora poden informar-se, a partir de setembre, telefonant al 96 111 18 65, enviant un correu electrònic a benestar@torrent.es o acudint a la xarrada informativa que se celebrarà en el Centre Verge de l’Olivar el pròxim 14 de setembre, a les 18 hores. L’aforament serà reduït; només es permet la presència d’un màxim de 15 participants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =