25n
25N
25N

Torrent prepara un dispositiu especial per a controlar el confinament perimetral de la ciutat

A més, des de l’Ajuntament de Torrent es preparen ajudes per als sectors més afectats per la pandèmia

Torrent prepara un dispositiu especial per a controlar el confinament perimetral de la ciutat
27/01/2021 -

L’Ajuntament de Torrent ha informat del dispositiu especial que prepara per a controlar el compliment de les noves restriccions, que limiten tant les reunions socials en l’àmbit públic i privat, com les entrades i eixides de la ciutat durant els caps de setmana i festius. D’aquesta manera, l’alcalde Jesús Ros ha assenyalat que s’instal·laran sis controls policials i es desplegaran un total de 30 agents de policia.

Els controls, dirigits per la Policia Local i Nacional, se situaran a l’entrada a Torrent per l’autovia, en les dues estacions de metro de la ciutat i a les rotondes de la carretera de Picanya, del carrer Gómez Ferrer i en la del polígon Mas del Jutge. Així i tot, Ros ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana perquè “només així aconseguirem eixir d’aquesta situació tan crítica que estem vivint”.

En aquest sentit, ha recordat que, només la setmana passada, “es van interposar 70 denúncies, de les quals 49 van ser per no portar la mascareta”. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torrent intensificarà la campanya de conscienciació per a apel·lar a la responsabilitat ciutadana i que facen ús de la mascareta, però també llançaran una campanya d’informació sobre les sancions. “En 2020, es van posar 4.500 sancions a Torrent. Volem dir-li a la ciutadania que això no pot seguir així”.

Ajudes als sectors més afectats

A més, s’han informat de diferents ajudes dirigides als sectors més afectats per la pandèmia. D’una banda, el regidor de Mercats no sedentaris, Toni Nebot, ha assenyalat que “se suspenen les taxes dels llocs del mercat durant tot 2021“. Això suposarà una baixada d’ingressos per al consistori, d’aproximadament, 60.000 euros.

Així mateix, l’alcalde també ha anunciat que del Pla Resistir, impulsat per la Generalitat Valenciana, Diputació de València i ajuntaments, arribarà a Torrent 1.974.000 euros d’ajudes directes dirigides a autònoms i microempreses dels sectors més afectats com l’hostaleria o el relacionat amb les festes, és a dir, indumentaristes, orfebreria…

Com ha detallat el regidor d’Hisenda, Andrés Campos, “aquestes ajudes arribaran a més de 400 activitats econòmiques de la ciutat, que rebran un fix de 2.000 euros i una variable de 200 euros en funció dels treballadors afiliats a la Seguretat Social”.

Per això, l’Ajuntament de Torrent haurà d’adherir-se al pla i destinar el 15%, és a dir, 296.000 euros. “Ja ho estem preparant per a ser dels primers a sol·licitar aquestes ajudes directes, que alleujaran la pressió que estan patint aquests sectors a causa de la pandèmia”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =