25n
25N
25N

'Torrent més neta i saludable’ cerca duplicar els seus objectius de reciclatge en els diferents col·legis

L’objectiu de la iniciativa ha sigut promoure la consciència ecològica entre els més xicotets

'Torrent més neta i saludable’ cerca duplicar els seus objectius de reciclatge en els diferents col·legis
18/02/2017 -

La campanya de reciclatge “Torrent més neta i saludable” és un programa d’educació ambiental l’actuació de la qual s’ha desenvolupat en els centres escolars de la ciutat. L’objectiu de la iniciativa ha sigut promoure la consciència ecològica entre els més xicotets i xicotetes, mostrant-los els beneficis i la importància que comporta el reciclatge per al medi ambient i la salut.

Un dels pilars fonamentals era aconseguir les metes establides en el concurs de recollida selectiva on “gràcies a la gran col·laboració de tots, les expectatives s’han superat amb escreix. S’ha duplicat la xifra de reciclatge tant en el vidre, el paper i envasos, arribant a superar el milió de quilograms en cadascun dels tres materials”, assenyala Inma Amat, regidora de Desenvolupament Sostenible, qui acompanyada per Patricia Sáez, regidora d’Educació, han rebut als escolars en el consistori i els han incidit en la importància que té reciclar per a tota la ciutadania.

En concret en 2015 es van reciclar 441.307 kg de vidre augmentant-se esta xifra en 2016 fins a un total d’1.146.798 kg. De paper i cartó s’ha passat de reciclar 643.110 kg en 2015 a 1.357.990 kg en 2016. Finalment, es van arreplegar 673.217 kg d’envasos en 2015 i en 2016 es va augmentar esta xifra a 1.381.608 kg. Patricia Sáez, regidora d’Educació, ens apuntava que ha sigut “una acció col·laborativa envejable per part de tots els centres escolars i, sobretot, dels alumnes i les seues famílies que han aconseguit que este repte siga possible”.

Dins d’esta campanya els alumnes i alumnes dels col·legis de la ciutat també van dissenyar i van crear diferents joguets reciclats, tots ells respectuosos amb el medi ambient. Des de jocs de taula com l’oca o el parxís, fins a cotxes amb motors reciclats o vaixells víkings, es van presentar a este concurs i van ser exposats en el Centre Ambiental El Vedat el passat any. Per a confeccionar els joguets havien d’utilitzar materials rebutjats, com a envasos, botelles o altres elements que se solguen utilitzar tant en l’aula com a casa, i aprendre que estos objectes poden ser aprofitats per a utilitzar-los una altra vegada. Els guanyadors del concurs van gaudir d’una estada amb activitats i allotjament en el Centre Ambiental El Vedat, que ha patrocinat estos premis i ha format part de la realització del programa.

Per a agrair l’esforç d’estos anys i, sobretot, perquè seguisquen amb les tasques de reciclatge, el consistori ha obsequiat als xicotets amb un porta entrepans escolar perquè s’evite el consum massiu del paper alumini, material que perjudica el Medi ambient. A més, els centres escolars han rebut un xec de 100 euros destinat a comprar material escolar.

Amb esta campanya sumada a totes les accions que es duen a terme des de l’ajuntament, Torrent ha duplicat la quantitat de reciclatge de vidre, paper i plàstic de l’any 2016 a 2017.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =