25n
25N
25N

Torrent planteja invertir el superàvit de 2017 en una bateria de millores per a la ciutat

El Programa d’inversions financerament sostenibles dona respostes a les reivindicacions i necessitats dels col·lectius culturals i esportius de la ciutat

Torrent planteja invertir el superàvit de 2017 en una bateria de millores per a la ciutat
13/06/2018 -

L’Ajuntament de Torrent va tancar l’exercici 2017 amb un superàvit de 4.648.291,83 euros, els quals seran invertits en un Programa d’inversions financerament sostenibles. En aquest sentit, l’alcalde Jesús Ros ha anunciat aquest matí en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació el pla d’inversions proposat per part de l’equip de govern que serà portat a ple municipal per a la seua aprovació total o parcialment i, que segons paraules de l’alcalde, “es tracta de donar resposta a les reivindicacions i necessitats dels torrentins i torrentines que venim arreplegant des de fa temps per propostes veïnals, i que ara tenim l’oportunitat de fer-les realitat”.

Entre les actuacions, que han sigut comunicades als grups polítics, es troba la creació d’un espai de lectura i estudis en Parc Central, ja que es tracta d’una zona on cada vegada viu més gent. De moment es planteja adquirir un local que s’habilitarà per a aquesta fi i que donarà servei als veïns i veïnes, amb el que es portarà la cultura a tots els racons.

Nou poliesportiu municipal

D’altra banda, en l’àmbit esportiu s’ha plantejat la construcció d’un pavelló poliesportiu municipal, ja que la ciutat de Torrent és molt rica en clubs i “és una prioritat per al consistori respondre a les demandes que tenen, per açò s’hem decidit construir una nova instal·lació esportiva que cobrisca les necessitats dels clubs de la ciutat”, ha destacat el regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos. Les instal·lacions, que se situaran en una parcel·la pública del Toll i l’Alberca, oferiran la possibilitat de desenvolupar diferents disciplines esportives com: futbol sala, bàsquet, handbol, voleibol, etc.

Sala multiusos per a esdeveniments socioculturals

Altra de les prioritats que s’han plantejat és la creació d’un casal municipal d’esdeveniments i activitats socioculturals amb una coberta mòbil que atorgue la possibilitat de muntar un espai tancat en part de l’àgora de Parc Central segons l’època de l’any. Així, “aquesta sala multiusos multicultural i multidisciplinària permetrà a les associacions i col·lectius locals gaudir d’un punt de trobada on realitzar actes i celebracions, tal com es venia sol·licitant des de fa temps”.

Urbanització de la parcel·la per a la nova Ciutat de la Justícia

La fase primera de la urbanització de la parcel·la rotacional M-34 de Parc Central també apareix prevista en la proposta d’actuacions. D’aquesta manera es reurbanitzarà la zona on està prevista la futura construcció del Palau de Justícia. En aquesta àrea també està previst destinar el seu ús a la construcció d’un centre de salut i una nova instal·lació educativa.

Al mateix temps es planteja la compra definitiva del trinquet José María Veguer perquè passe a tenir titularitat municipal. La seguretat ciutadana també està contemplada en aquestes actuacions, ja que s’ha proposat l’adquisició de tanques de seguretat i senyals mòbils. D’igual manera es proposa adquirir un vehicles per a Protecció Civil i per al Consell Agrari.

Igualment es compta amb la realització de millores en les instal·lacions esportives municipals, com la renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de Parc Central. Així mateix es crearà una nova pista de workout en el jardí de Parc Central i Frare Antonio Panes, que se sumen al recentment construït en Reina Sofia, i la renovació de la pista de skateboard de les Amériques. També es pretén renovar les butaques del saló d’actes de l’ajuntament i s’ha plantejat adquirir dues zones verdes a Font de la Teula i el Pantà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 3 =

CCCC