25n
25N
25N

Torrent inicia una campanya preventiva contra la procesionaria en parcel·les privades

Torrent inicia una campanya preventiva contra la procesionaria en parcel·les privades
19/09/2016 -

L’Ajuntament de Torrent, complint amb el seu compromís amb el Medi ambient, ha engegat la campanya de control de plagues de la processionària de pi. Aquest lepidòpter constitueix una de les plagues més important de les pinedes mediterrànies, que també pot atacar als cedres i avets. Per això la delegació de medi ambient, a través de l’empresa municipal Nous Espais, a més de realitzar tractaments en pins situats en zones públiques va a ajudar a tots aquells particulars que ho sol·liciten a reduir les poblacions de processionària i mantenir-les en nivells de infestació baixos en les seues parcel·les.

Mitjançant un servei d’inspecció especialitzat, per a personalitzar la quantitat de tractament de cada cas, es durà a terme la injecció d’un compost insecticida en el tronc de l’arbre (endoteràpia vegetal). La regidora de Medi ambient, Inma Amat ha declarat que “aquest procediment és innovador i eficaç, ja que anteriorment s’utilitzaven tractaments aeris, amb productes químics en l’ambient. No obstant això, amb el mètode de endoteràpia s’evita aquesta situació i, la qual cosa és més important, és innocu per a la salut dels ciutadans i ciutadanes. A més es focalitza el tractament i es pot utilitzar en qualsevol moment del dia”.

Els danys que produeix la processionària són greus i és important tractar aquesta plaga. D’una banda, les erugues de la Thaumetopoea s’alimenten de les acícules dels pins i els cedres, i fan que s’assequen i caiguen. I el segon efecte ho té en les persones i animals de companyia, ja que poden provocar un efecte al·lèrgic al contacte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − quatre =