25n
25N
25N

Torrent ret homenatge a Ramón Bresó Olaso en Torrentins que fan Banda

Torrent ret homenatge a Ramón Bresó Olaso en Torrentins que fan Banda
13/11/2019 -

La ciutat de Torrent es prepara per a homenatjar aquest cap de setmana a Ramón Bresó Olaso, destacat flautista de la Unió Musical de Torrent. Un reconeixement i premi al seu treball i dedicació per la música, i més particularment com a creador, fundador i motivador de la Banda, en l’Agrupació musical. “Pocs flautistes de bandes professionals podríem trobar amb la qualitat de Ramón”, ha declarat l’alcalde Jesús Ros, que ha revelat el nom de l’homenatjat d’enguany en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació.

L’homenatge tindrà lloc durant el XLVII concert extraordinari en honor a Santa Cecilia que organitza la Banda Simfònica de la UMT. L’Auditori serà l’escenari d’un emotiu esdeveniment, que celebrarà aquest dissabte a les 18 h, en el qual es donarà la benvinguda als nous músics que s’incorporen a la banda i en el qual es gaudirà d’una primera part d’interpretacions dirigides per Frank de Vuyst. En la mitja part, serà el torn de donar el merescut reconeixement a Ramón, que estarà acompanyat dels seus familiars, amics i tots els companys músics, i en el qual presentarà un llibre biogràfic del protagonista, escrit per la directora de publicacions municipals, Ana Coronado, i es projectarà un vídeo-documental elaborat pel Gabinet de Comunicació municipal sobre la trajectòria professional i personal de Ramón Bresó, en el qual familiars, amics i el mateix protagonista donaran el seu punt de vista al voltant de la figura de Ramón i la seua importància en la banda. En aquest sentit, “valorem la nostra música, la música de Ramón Bresó, una persona que té una gran dedicació per la UMT, i que posa la banda sonora a la nostra cultura, festes i tradicions”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer.

Després dels moments emotius, arribarà el torn d’una segona part musical, continuant amb un programa amb peces compostes pel mateix Ramón Bresó, com ho són les lligades a la nostra festa de Moros i Cristians Almoràvits, marxa mora o Templaris, marxa cristiana.

Amb aquest quart lliurament de Torrentins que fan Banda, “consolidem les institucions, reconeixem el treball de les nostres bandes, però, sobretot, de les persones que són els que les fan grans i fan gran el nostre poble. En aquest cas, a Ramón Bresó, flautista de la UMT, un home que ha posat tot el seu treball i ganes a fer que la UMT siga el que és ara”, ha assenyalat l’alcalde Jesús Ros.

La implicació musical de Bresó ha anat de la mà de la trajectòria de la banda, formant part de la Junta Directiva i vivint tota la seua història. Els diversos presidents d’aquesta societat musical han agraït la col·laboració activa de Ramón Bresó Olaso com a músic i com a integrant de la Junta Directiva de la Banda, ja que és testimoni i responsable de tots els seus canvis, al llarg de més de quaranta anys, sempre com a secretari o com a vicepresident, programant les Setmanes Musicals i altres actes.

Per part seua, Ramón manifesta: “He constatat que, després de quasi 60 anys de músic, per a mi la música és sentiment, i a través de la música puc expressar alegria, tristesa, malenconia…”.

Entre els moments especials i emocionants de la seua vida musical en la UMT, Ramón ressalta l’alegria de quan s’han guanyat alguns premis en certàmens, quan ha sentit que un concert ha eixit d’una manera espectacular, quan ha impartit les classes de solfeig o flauta…, però, la qual cosa més li agrada de tot, és quan la banda va tocant pel carrer amb al voltant de cent músics i pensa que, almenys, un cinquanta per cent d’aquests han passat per les seues classes de Música: “Veure a aquests joves desfilant en la mateixa banda em sembla molt emocionant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − sis =