25n
25N
25N

Torrent fomenta les relacions lliures de violència amb #TrieEstimar

L’orientació per a l’aprenentatge de noves conductes és clau per a acabar amb el cercle de la violència

Torrent fomenta les relacions lliures de violència amb #TrieEstimar
20/11/2019 -

L’Espai de Torrent va acollir ahir a la vesprada la presentació de la nova campanya del Programa Context, #TrieEstimar, un projecte de la Universitat de València que té com a objectiu ajudar els homes a prevenir les conductes violentes i el maltractament en les seues relacions de parella. A través d’aquesta iniciativa, un conjunt de professionals treballa directament amb els agressors durant deu mesos amb la finalitat d’oferir-los eines i un espai terapèutic on poder corregir i acabar amb el cercle de la violència així com evitar la repetició de patrons negatius.

Durant la xarrada es va parlar de la importància de conscienciar a la societat per a prevenir les tendències masclistes amb la finalitat de fomentar l’establiment de relacions saludables basades en el respecte. En aquest sentit, des del Programa Contexto, amb una trajectòria de més d’una dècada i que s’assentisca sobre els pilars de la investigació, la intervenció i la formació, es busca analitzar els tipus de violència que es donen en la parella, així com la seua diversificació amb l’auge de les noves tecnologies.

A més del treball directe amb homes que presenten conductes violentes, el projecte es dirigeix a la prevenció entre els i les adolescents, una eina crucial a l’hora d’establir nous patrons de comportament que rebutgen els mites de l’amor romàntic i les tendències masclistes des de l’arrel de les noves generacions.

A la xarrada, emmarcada en la programació del Mes Contra la Violència de Gènere que se celebra a Torrent durant tot novembre, no va voler faltar la regidora d’igualtat, Marina Olivares, que va destacar “el paper fonamental de l’educació com a motor de canvi a l’hora d’inculcar els valors de la igualtat i el respecte en les relacions amb els altres. I, és per aquest motiu, que aquest tipus de programes són fonamentals a l’hora de fer front a la xacra de la violència de gènere, un problema que concerneix a tota la societat i que cal atallar des de tots els fronts”.

A través de #TrieEstimar, aquells homes que consideren que necessiten orientació i canviar la seua conducta poden informar-se i rebre ajuda gratuïta en el correu electrònic info@programacontexto.org o trucant al telèfon 963 983 918.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − un =

art en blanc