25n
25N
25N

L'Ajuntament de Torrent aplica el nou tractament d'endoteràpia en els tarongers de Bisbe Benlloch i Gómez Ferrer

L'Ajuntament de Torrent aplica el nou tractament d'endoteràpia en els tarongers de Bisbe Benlloch i Gómez Ferrer
25/09/2020 -

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal Nous Espais, ha iniciat el tractament mitjançant endoteràpia dels tarongers amargs de la plaça Bisbe Benlloch i del carrer Gómez Ferrer. L’endoteràpia és una moderna tècnica que permet, de manera eficaç i sense risc per als veïns i veïnes, eliminar la plaga i millorar l’estat de conservació de l’arbratge. Aquest tractament, que s’injecta directament en el tronc, ja s’ha utilitzat amb èxit en el municipi per a combatre la processionària, el pugó o la ‘galeruca’, però per primera vegada s’està utilitzant com a acaricida en una altra mena d’arbratge.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha ressaltat que “hem optat per l’endoteràpia per la validesa que aporta en combatre les plagues, però també pels avantatges que ofereix, ja que es tracta d’una tècnica més sostenible i respectuosa amb l’entorn i, sobretot, perquè evita les molèsties a la ciutadania”. Així doncs, es valorarà la necessitat d’ampliar a altres zones la utilització del mateix tractament.

En aquesta ocasió, la plaga que està afectant l’arbratge és l’aranya roja (Tetranychus urticae), que causa la descoloració i dessecació de les fulles en alimentar-se d’elles. En els tarongers afectats es manifesta amb taques groguenques i bombaments en el feix. Quan el grau d’afecció és elevat, ocasiona intenses i brusques defoliacions que s’eviten amb el tractament realitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 9 =

bombers
bombers