25n
25N
25N

Torrent amplia el seu pla de prevenció contra incendis en El Vedat

Amb aquestes millores en la prevenció, Torrent es posiciona com una ciutat model en l’àmbit de seguretat mediambiental

Torrent amplia el seu pla de prevenció contra incendis en El Vedat
03/05/2019 -

L’Ajuntament de Torrent continua ampliant la seguretat mediambiental del terreny de mont públic en El Vedat, centrant-se en la prevenció dels incendis, però també amb més mesures en cas que s’arriben a provocar.

La primera fase es va dur a terme durant l’anterior legislatura, amb la implantació d’un sistema pioner de detecció d’incendis amb sensors intel·ligents, anomenat SIDEINFO. A més dels detectors ja instal·lats, es col·locaran més de 60 nous en la zona sud del Vedat, concretament entre les zones del carrer Agustina d’Aragó i Jazmín.

Amb aquesta ampliació, el 95% del terreny públic del Vedat estarà protegit

Per si la prevenció no és suficient, nou torres d’aigua més s’afegeixen a les 15 que ja estan operatives, cadascuna capaç de llençar més de 1000 litres d’aigua al minut, en una ràtio 400 metres quadrats. Aquestes torres funcionaran principalment per a refrescar les zones o per a fer que les flames no avancen en cas d’incendi.

Amb aquesta expansió, la construcció de la qual ja ha eixit a licitació, s’aconseguirà protegir fins al 95% de tota la muntanya pública en el Vedat, uns 520.000 metres quadrats. El 14 de maig es finalitzarà el terme de presentació de les ofertes, amb un pressupost de 600 mil euros.

La millora no assegura que no es puga produir cap incendi, però es tracta d’un dels sistemes més avançats en l’àmbit europeu, i Torrent s’ha convertit en un exemple per a moltes altres ciutats quant a prevenció. Actualment s’està elaborant una memòria exhaustiva de les accions que s’han dut a terme en el Vedat, com s’ha aconseguit i els resultats obtinguts.

Enguany no s’han donat grans incendis, i accions com aquesta poden passar desapercebudes, però l’Ajuntament de Torrent ha fet un laboriós treball amb estudis morfològics, del terreny, etc. per a aconseguir la millor solució possible.

Per part seua, els canons i les torres noves han estat finançats pel programa SOM+ 2018/2019, del Pla de Serveis i Obres Municipals, amb una subvenció de 600.367 €. Es preveu que en un o dos mesos les obres puguen començar.

La zona protegida fins ara i l’ampliació planificada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 18 =

museo prehistoria
museo prehistoria