25n
25N
25N

Torrent, agermanat amb Harghita per la lluita contra la discriminació de la població d'ètnia gitana

Torrent, agermanat amb Harghita per la lluita contra la discriminació de la població d'ètnia gitana
20/09/2016 -

L’Ajuntament de Torrent, complint amb el compromís de millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes del municipi, ha dut a terme a través de la delegació de Benestar Social diferents actuacions en pro del projecte For Roma, with Roma de la Unió Europea, gestionat per l’empresa municipal IDEA’T.

For Roma, with Roma és un projecte europeu l’objectiu del qual resideix a combatre els prejudicis i la discriminació de la població d’ètnia gitana en el marc de la Unió Europea, a través de la creació de sinergies entre els 20 municipis seleccionats per la D.G. Justin.

A causa de les actuacions efectuades pel consistori en matèria d’integració social i bones pràctiques amb la població local d’ètnia gitana, Torrent ha sigut l’únic municipi d’Espanya triat per a formar part d’este ambiciós projecte en el qual ja es porta treballant diversos anys.

etnia gitanaUna de les accions emmarcades dins del projecte For Roma, with Roma és l’agermanament de ciutats associades a aquest programa per a lluitar contra els prejudicis a través de l’intercanvi de bones pràctiques, desenvolupant, mitjançant diferents accions, la promoció de la integració d’ètnia gitana en l’àmbit europeu.

L’Ajuntament de Torrent va confirmar el seu interés a participar en l’agermanament de les autoritats locals i regionals en la reunió de treball de Bucarest al setembre del passat any, on van ser convidats municipis de Romania, Bulgària, Espanya, Regne Unit, República Txeca, Eslovàquia i Suècia.

Arran d’aquesta reunió de treball les diferents localitats van iniciar la planificació de les accions locals que s’han dut a terme en els diferents municipis fins avui, comptant amb un pressupost limitat de 3.000 euros (subvencionats íntegrament per la Unió Europea) para totes les accions emmarcades en esta acció del projecte. Després d’aquesta reunió i de diverses vicissituds, el municipi de Torrent s’hi ha agermanat amb la ciutat de Harghita, Romania.

Del 27 al 29 de setembre Torrent acollirà la visita dels delegats del govern de Harghita, una setmana després que els representants d’aquest programa a Torrent visiten la ciutat romanesa per a intercanviar les bones pràctiques d’integració d’ètnia gitana d’ambdues localitats.

El nostre municipi ha invertit el pressupost de For Roma, with Roma en diferents accions locals els resultats de les quals mostrarà a la ciutat de Harghita. En primer lloc, cal destacar el Campament de la Lliga, on s’han realitzat activitats infantils emmarcades dins de l’educació de valors, la no-discriminació i la integració social. L’ONG, Lliga per a l’educació i la cultura popular, organitza aquest campament en el qual col·labora de manera activa l’Ajuntament de Torrent.

També es va realitzar el taller “Desmuntant estereotips de l’ètnia gitana” amb el grup de dones gitanes que participa en tallers d’apoderament femení de la Lliga. A partir d’aquest taller, va sorgir la idea de realitzar un documental real per a representar el model positiu de dona gitana i trencar així amb els estereotips, a partir de la vida de Gloria, una dona gitana resident a Torrent.

Gloria ha estat aquest estiu immersa en un procés de tutorització i apoderament. Ha realitzat un itinerari sociolaboral integrat a través d’IDEA‘T, mitjançant la realització de cursos de noves tecnologies, l’acompanyament en la cerca d’ocupació i la capacitació professional per a l’atenció a persones depenents. Aquest vídeo-documental està previst que es presente en la visita de la comitiva romanesa a Torrent.

En la Final Conference de Brussel·les Gloria representarà en la Living library el treball dut a terme en el nostre municipi per a millorar la qualitat de vida i lluitar contra la discriminació de l’ètnia gitana a Torrent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 16 =

museo prehistoria