25n
Orgull
Orgull

És una persona o un robot? Primer test de Turing en directe

És una persona o un robot? Primer test de Turing en directe
11/09/2018 -

Las Naves acollirà divendres 14 de setembre a les 21.00 hores, un test de Turing en directe, emmarcat en el Festival de Cultura Robòtica que organitza el centre d’innovació. Es tracta d’un espectacle que dirigirà el periodista científic Óscar Menéndez i el robot Atenea, on el públic assistent es convertirà en jutge i haurà d’endevinar in situ si qui parla és un humà o una màquina.

El test de Turing és una prova entre éssers humans i màquines dissenyades per a interactuar. Es proposen una sèrie de preguntes perquè, en funció de les respostes obtingudes, es puga dir si amb qui parlem es tracta d’un humà o una màquina. El públic assistent en Las Naves realitzarà una sèrie de preguntes a quatre interlocutors a qui no podran veure. Més tard hauran d’endevinar quin tipus d’entitat és cadascun d’aquests. Si una màquina aconsegueix enganyar al 30% dels jutges, haurà superat el test de Turing.

La prova va ser creada per Alan Turing, pare de les ciències de la computació. Turing va proposar aquesta prova en el seu assaig «Computing Machinery and Intelligence» en 1950 mentre treballava en la Universitat de Manchester, la qual permet avaluar la capacitat d’una màquina per a desenvolupar un comportament intel·ligent similar a l’ésser humà.

Óscar Menéndez, comunicador científic que presentarà l’esdeveniment, és director d’«Einstein en Malasaña» en M21 Ràdio, conductor de «Cómete el Museo» (que se celebra en el Museo Nacional de Ciencias Naturales i en CosmoCaixa) i d’altres projectes de comunicació informal de la ciència com «La Ciencia de los Bares». També és director executiu de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica (AECC), a més de coordinar Ciencia en Redes i CerebroBoca. Totes les activitats del ROS Fest són d’entrada gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 14 =