25n
25N
25N

El telèfon d'Economia atén en dos dies a més de 1300 persones amb dubtes sobre la seua situació laboral

El telèfon d'Economia atén en dos dies a més de 1300 persones amb dubtes sobre la seua situació laboral
25/03/2020 -

El telèfon 900 35 31 35 d’atenció habilitat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a resoldre els dubtes d’empreses, comerços, autònoms i treballadors i treballadores amb motiu de l’estat d’alarma ha atés durant dos dies a més de 1300 persones amb dubtes sobre la seua situació laboral.

El telèfon 900 35 31 35, posat en marxa el passat 16 de març, atén des del dilluns també a persones desocupades de la Comunitat. Durant les 24 hores del dia ofereix informació sobre aquelles qüestions de tipus laboral o empresarial (no sanitàries) que puguen sorgir per part d’empreses, comerços, persones autònomes i aturades.

Cal recordar que, en cas que la resposta en aquest servei d’atenció telefònica no poguera ser immediata, per les particularitats o especificitats de la consulta, la persona interessada pot facilitar el seu correu electrònic i se li enviarà la resposta com més prompte millor.

Quant a la mena de consultes, la gran majoria dels dubtes són respecte a les prestacions que els corresponen a les persones que s’han vist afectades per un ERTO. Des que va començar l’estat d’alarma a la Comunitat Valenciana s’han presentat 14.996 expedients de regulació d’ocupació temporal que afectarien 98.643 treballadors i treballadores.

A més de l’atenció telefònica des de la Conselleria d’Economia Sostenible s’ha intensificat l’atenció ciutadana per a poder respondre als dubtes que aquesta situació excepcional ha generat.

D’aquesta manera, Labora ha intensificat l’atenció a les persones desocupades a través del correu electrònic labora@gva.es, dos canals de whatsapp i les xarxes socials @GvaLabora. Així, des del 16 de març, s’han atés al voltant de 4400 whatsapp i 800 correus electrònics el que ha implicat que les persones funcionàries que ho atenguen treballen en festiu i més hores des de la seua casa i amb els seus mitjans personals.

La Conselleria ha multiplicat a més l’edició d’imatges i vídeos que puguen resoldre els dubtes i aclarir la situació a les persones que es troben aturades en aquests moments.

Alguns dels continguts que més consultes han rebut són els vídeos i informacions sobre consultes freqüents, que es pot consultar a través de la web del COVID-19 de la conselleria d’Economia Sostenible o els de Labora (https://www.youtube.com/watch?v=4ew90nbdguy&t=6s ) i la guia de respostes freqüents que ha tingut al voltant 6.300 descàrregues.

Quant a les xarxes socials destaca que durant aquesta crisi el nivell de resposta s’ha incrementat un 14%, la qual cosa es tradueix en un temps mitjà de 17 minuts d’espera per consultes

El twitter de GVALabora ha rebut 10.000 visites al perfil i 394 nous seguidors en el que portem de març. Quant a facebook cal destacar que només el 16 de març va rebre 651 m’agrada i ha tingut 95.351 persones aconseguides amb les nostres publicacions aquesta setmana i 3200 nous en el que portem de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − tres =