Durant la passada setmana va celebrar-se a Austin (Texas) el Global City Teams Challenge, un esdeveniment a través del qual diverses ciutats del món, entre elles València, que va estar convidada per la Comissió Europea, busquen reptes comuns amb l’objectiu de trobar solucions tecnològiques que milloren la vida de les ciutats.
InnDEA València va donar a conéixer en el congrés l’estratègia de ciutat intel·ligent amb iniciatives com l’app València, la Plataforma Integral d’Administració Electrònica (PIAE), la Plataforma València Ciutat Intel·ligent (VLCi) o el Portal de Transparència i Dades Obertes. També es presentaren dos aplicacions tecnològiques sobre mobilitat i sobre la gestió de l’oci de la ciutat.
La presència d’InnDEA en el congrés nord-americà ha estat, segons ha explicat el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, “una oportunitat per a donar a conéixer el nostre model de ciutat intel·ligent, posat en valor per la Comissió Europea, però també ens ha servit per a estar en contacte amb solucions innovadores d’altres ciutats intel·ligents com la nostra, especialment les que servixen per a millorar la vida diària de la ciutadania des de criteris de sostenibilitat”.
En l’estand d’InnDEA els visitants del congrés també van poder conéixer dos aplicacions que està previst que es desenvolupen a la nostra ciutat. La primera, creada per la startup Visiona, utilitza a través de l’estàndard FIWARE les dades obertes de l’Ajuntament per a crear una aplicació que busca aparcament a la ciutat a través de visió artificial, és a dir, amb càmeres instal·lades a les zones on es busca pàrquing. La segona aplicació ha estat creada per l’empresa valenciana Prodevelop, que també amb les dades obertes municipals monitora i promociona els esdeveniments de la ciutat.