La confiança que tenim cap a les Noves Tecnologies augmenta dia rere dia. El problema succeeix quan esta confiança, en comptes de crítica, es torna cega.
La següent història explica de forma meridiana la idea que hem expressat en l'anterior paràgraf. Fossmork, un petit poble noruec, va tenir recentment una gran afluència de turistes inesperada. No és que els paratges que envolten este llogaret siguen lletjos, tot el contrari. No obstant això, els habitants de la localitat no estaven acostumats a veure com centenars de visitants acudien fins allà. Per què va passar? La culpa del fenomen la té Google Maps.
Molt més famós a la zona, es troba la Roca del Púlpit, un dels fiords més visitats del país. Com a conseqüència d'un error ocorregut en l'aplicació de Google Maps, Fossmork apareixia com este lloc tan concorregut. És a dir, la decisió tecnològica situava erròniament un punt geogràfic que estava a 30 quilòmetres de distància.
Fet i fet, Fossmork estava rebent una mitjana d'entre 10 i 15 cotxes al dia que paraven al poble pensant que allí es trobava el fiord.
La nota divertida de tota esta història és que molts dels turistes, en veure el llogaret, es quedaven sorpresos amb la bellesa del lloc, i fins i tot un nord-americà va preguntar si hi havia cabanes en venda per instal·lar la seua segona residència allà.
Tenim fe cega en la tecnologia, esta és la primera moralitat. Si seguim rigorosament el que les aplicacions ens diuen, correm el risc de perdre'ns llocs increïbles als quals per accedir cal perdre, esta és la segona moralitat.