L'Àrea d'Investigació de Vacunes de Fisabio avaluarà si la vacuna de la grip influeix enfront de la malaltia per COVID-19

Guardar

vacuna-fisabio
vacuna-fisabio

L'Àrea d'Investigació en Vacunes (AIV) de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) coordina Vigira, un assaig clínic per a estudiar els efectes de la vacuna de la grip sobre altres infeccions respiratòries provocades per coronavirus, bocavirus, virus respiratori sincitial i rinovirus, entre altres. Participen en l'estudi set centres de salut de les províncies de València i Castelló.

Tant la COVID-19 com la grip són malalties que provoquen infeccions respiratòries agudes i es transmeten de manera molt similar. Algunes hipòtesis defensen que vacunar-se contra la grip pot afectar la probabilitat que té una persona d'infectar-se per altres virus respiratoris, com pot ser la SARS-CoV2, responsable de la COVID-19, i alterar la intensitat i la gravetat dels símptomes.

L'estudi Vigira, finançat pels Fons d'Investigació en Salut (FIS) de l'Institut de Salut de la Carlos III (ISCIII), està estudiant els efectes de la vacuna de la grip en xiquets d'entre 12-35 mesos durant l'actual temporada de grip 2019-2020.

El pròxim octubre, mes en què arranca la pròxima temporada, s'inclourà també en l'assaig la SARS-CoV2, encara que ja s'ha començat a analitzar durant la temporada actual, i s'avaluaran els efectes de la malaltia en xiquets vacunats i no vacunats. S'estima que en acabar l'estudi hauran participat un total de 400 xiquets i xiquetes.

"La forma en què les vacunes contra la grip intervenien en el risc d'infeccions per virus respiratoris que no són de la grip i com això afecta la incidència i severitat general de les infeccions respiratòries està encara en estudi. Per això és important que es duguen a terme estudis d'aquestes característiques", ha assenyalat Soledad Muñoz, coordinadora de l'assaig i investigadora de l'AIV.

La grip és una de les principals causes de morbiditat en el món; l'OMS estima que les epidèmies anuals de grip provoquen entre tres i cinc milions de casos de malaltia greu, i entre 250.000-500.000 morts en la població mundial en general. Aquest estudi aportarà noves proves científiques, que ajuden a les polítiques de vacunació contra la grip i contra altres virus respiratoris com la SARS-CoV2.

Àrea d'Investigació en Vacunes

Com a part de la Fundació Fisabio, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l'Àrea d'Investigació en Vacunes (AIV) centra el seu treball en el desenvolupament d'investigació innovadora i translacional per a millorar la salut dels ciutadans.

Des de 2009, aporta evidència científica en totes les etapes del cicle de vida de les bovines secundant-se, entre altres, en una de les bases de dades sanitàries més importants d'Europa. A més, col·labora amb altres grups d'investigació líders a través dels seus projectes internacionals.

Arxivat a:

Destacats