El diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí, ha intervingut en l’acte d’obertura de les Jornades Nacionals de Robòtica, que organitza el Comité Espanyol d’Automàtica (CEA) a la Ciutat Politècnica de la Innovació del Campus de Vera de la Universitat Politècnica de València, on ha incidit en la importància de «conèixer els avanços de la tecnologia i la innovació al servei de la millora de la qualitat de vida de les persones».
Ivan Martí ha volgut mostrar «el suport de la Diputació de València a unes jornades que representen una magnífica oportunitat per tal de comprovar els avanços realitzats en l’àmbit tecnològic i de la innovació per millorar la nostra vida quotidiana». El responsable de l’Àrea de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica ha destacat que entre els projectes estatals i europeus que es donaran a conèixer durant el transcurs d’aquest simposi «es troben avanços que afavoriran la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda i les condicions de vida existents a als nostres municipis i ciutats», ha remarcat Ivan Martí.
El diputat s’ha referit així a la transcendència d’aquesta trobada que pretén recuperar les tradicionals jornades de la comunitat robòtica, les quals durant anys es varen celebrar a diferents localitzacions de la geografia espanyola.
El seu contingut s'orienta a l'exposició de 40 projectes R+D estatals i altres nou internacionals, amb l'objecte de mostrar l'estat de la investigació i el desenvolupament en el camp de la robòtica per part dels grups de recerca més significatius. Aquestes exposicions s'organitzen en un total de huit sessions paral·leles per als projectes estatals i tres orientades a projectes europeus.
Es compta també amb tres xerrades plenàries de ponents de prestigi, com Cecilia Laschi, Alberto Vale i Darius Burschka, i una sessió orientada a les oportunitats de finançament en què el CDTI pot donar suport als investigadors.
També es contemplen presentacions d'empreses de robòtica, demostracions de robots col·laboratius industrials i una competició virtual de drons.
Finalment s'inclou una visita a una empresa referent a nivell europeu en el camp de la robòtica de serveis, Robotnik.
El CEA, a través del seu Grup Temàtic de Robòtica (GTRob), obri aquestes jornades a tota la comunitat robòtica estatal, a les associacions, plataformes, empreses, grups i personal investigador. La robòtica, que actualment s’ha transformat en un àmbit interdisciplinari, necessita de l’aportació de totes i cadascuna de les tecnologies sense exclusió.
Les jornades persegueixen seguir el format de presentació de resultats de projectes estatals i internacionals i representar un fòrum de discussió en el marc del qual debatre noves idees i propostes.