L’Ajuntament de València, a través d’InnDEA València, ha participat durant dos dies en una conferència sobre ciutats intel·ligents que ha congregat més de 180 ponents procedents de diferents països i que s’ha celebrat a Londres. Ciutats com Liverpool, Bristol, Moscou o Copenhaguen s’han mostrat interessades pels avanços de València com a ciutat intel·ligent –smart city– i per col·laborar en projectes europeus de manera conjunta.
El congrés va acollir diferents exposicions, activitats i xarrades sobre l’ecosistema de la internet de les coses (Internet of things – IoT), i InnDEA València va participar en la conferència inaugural, que versava sobre smart cities i en la qual València va poder intercanviar impressions amb ciutats com Liverpool o Moscou.
València també va estar convidada a una xarrada sobre “Ciutats connectades”, durant la qual va exposar com l’estratègia de ciutat intel·ligent es desenvolupa de manera conjunta amb altres entitats a través del Pacte local per la innovació, i com l’Ajuntament utilitza la tecnologia per a obtenir més dades i gestionar-les d’una manera més eficient amb la finalitat de millorar els servicis públics. Alguns dels exemples que es van mostrar en el fòrum internacional van ser el Portal de Transparència i dades obertes, l’aplicació municipal APP València i la Seu Electrònica.
La segona jornada va versar sobre els ecosistemes d’innovació i la participació activa de l’Administració pública, la ciutadania i la indústria. En este context, els i les assistents van poder saber més sobre la col·laboració d’InnDEA València amb diverses institucions amb què participa en grups de treball, com és la Xarxa de Ciutats Espanyoles Intel·ligents (RECI) o l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR).
Altres iniciatives innovadores de participació ciutadana que es van donar a conéixer van ser “València Laboratori Urbà d’Innovació” (València City Lab), en la qual es proven projectes pilot a la nostra ciutat relacionats amb matèries tan diverses com la mobilitat, l’eficiència energètica, la reducció de la contaminació, etc., així com projectes relacionats amb la compra pública innovadora.