El 21% dels valencians estaria disposat a implantar-se un xip per a substituir al telèfon intel·ligent, segons un estudi

Guardar

Implante cyborg
Implante cyborg

El 21% dels valencians estaria disposat a implantar-se un xip en el cos per a substituir al telèfon intel·ligent i les seues funcions. En aquest sentit, l'emmagatzematge de dades (39%), disposar d'una cambra integrada (26%) i un reproductor de música (21%) són les funcionalitats preferides dels valencians per a instal·lar-les en el seu cos.

Així ho assenyala l'estudi 'Y después de los smartphone, ¿qué? Ciudadano Cyborg', realitzat per l'asseguradora Línia Directa. D'acord amb aquest informe, els principals desavantatges de tindre un xip serien, en opinió dels valencians, possibles problemes de salut per tindre un cos estrany en l'organisme (58%), que tercers tinguen accés a informació personal (53%), i no poder desconnectar digitalment (50%). Els avantatges, segons els valencians, serien estar sempre localitzable (34%) i no haver de portar dispositius físics damunt (29%).

Així mateix, el 12% dels valencians consultats no és partidari de prolongar indefinidament la vida a través de la tecnologia cyborg per considerar que seria "contrari a la naturalesa" i generaria grans desigualtats socials (55%), ja que només les persones amb més recursos podrien accedir a ella.

D'altra banda, el 39% dels valencians admet haver perdut capacitats des que té telèfon intel·ligent; el 64% no recorda més de quatre números de telèfon; i el 47% tindria moltes dificultats per a arribar a una nova destinació sense disposar de GPS.

Per comunitats autònomes, La Rioja (28%), Andalusia (26%) i Canàries (24%) són els territoris on els seus habitants estan més oberts a convertir-se en cyborgs. En el costat contrari se situen Navarra (10%), Astúries (14%) i Aragó (16%), on la gran majoria dels ciutadans ho considerarien "una barbaritat".

Destacats