Tecnologia

Diputació de València acorda noves línies de l'administració electrònica amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Els assistents han acordat noves línies de treball a més de l'administració electrònica, com són la ciberseguretat, les telecomunicacions i la governança de dades

1 minut

Reunión Diputaciones con DGTIC foto_Abulaila (3)

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, s'ha reunit amb representants de les diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), amb vista a la celebració demà de la Comissió Tècnica de l'Administració electrònica de les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

En la reunió, la diputada de Modernització de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, ha posat l'accent en la necessitat de treballar en la gestió del canvi en els municipis, tant en els procediments com en la formació del personal, etc.

El director general de TIC, ha anomenat a la col·laboració constant entre les administracions, "ja que ara és el moment de les sinergies i l'intercanvi d'experiències en tots aquests àmbits de treball. La Generalitat ha de portar el lideratge d'aquesta col·laboració però com a catalitzador de les inquietuds de les diputacions, perquè amb els mateixos recursos puguem avançar el màxim possible".

D'altra banda, la diputada de Modernització, Informàtica i Noves Tecnologies de la Diputació de Castelló, Xaro Miralles, ha demanat unió i coordinació "per a dirigir-nos amb una veu única, que represente a tot el territori de la Comunitat, tant al Ministeri com a altres Administracions, ja que, sense aqueixa unitat, el nostre missatge i la nostra estratègia s'afebleixen".

Ciberseguretat i governança de dades

El màxim responsable de la DGTIC i de la política de ciberseguretat de la Generalitat, ha volgut destacar la importància de treballar en aquest camp, aprofitant tot el camí recorregut pel Centre de Seguretat TIC de la Generalitat (CSIRT-CV) i el treball realitzat amb la Diputació de València, amb la qual s'ha iniciat un projecte pilot.

El projecte persegueix millorar la ciberseguretat en les entitats locals i ajudar als ajuntaments en el compliment de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS), especialment en matèria de conscienciació i de vigilància de la seguretat de la seua infraestructura TIC, així com de recol·lecció, anàlisi i emmagatzematge de registres i activitat de la seua xarxa i actius crítics.

Des de la Diputació de València s'ha assegurat que aquest projecte pilot podria ser una línia de treball molt important, a més de la plataforma provincial de ciutats intel·ligents amb la qual també compten.

Quant a l'estratègia de "smart-cities" o "smart-territories" així com de la Internet de les Coses, García Duarte ha explicat que la Generalitat ja ha començat a analitzar les eines disponibles per a trobar la solució més adequada per a la captura de dades i la seua governança.

"L'ús de certa tecnologia com el IoT dispararà la generació de dades també en les administracions, fins i tot en les locals. Per a això", ha continuat, "és necessari un acord previ de base tecnològica amb la finalitat que la tecnologia no acabe sent un impediment en l'avanç i desenvolupament de les polítiques públiques en qualsevol punt de la Comunitat".