Arranca la I Setmana de la Innovació Urbana de València, una aposta per un nou model centrat en les persones

L’alcalde, Joan Ribó, i el regidor d’Innovació, Jordi Peris, han participat en la inauguració d’esta iniciativa, organitzada per Las Naves

Guardar

0116-peris-setmana-innovacio-urbana
joan-ribo-semana-innovacion
joan-ribo-semana-innovacion

El Centre d’Innovació Las Naves acull des d’este dilluns la I Setmana de la Innovació Urbana de València, una iniciativa dirigida a reflexionar sobre el nou model i els eixos sobre els quals desenvolupar els processos d’innovació a la ciutat. Tal com ha destacat l’alcalde, Joan Ribó, l’element diferenciador d’esta convocatòria és que concep la innovació com un element al servici de les persones.

“Obrim una setmana de posada en comú, de reflexió al voltant dels grans eixos sobre els quals es vol desenvolupar el tema de la innovació, un desenvolupament que volem fer amb la participació de la gent”. L’alcalde de València ha destacat la importància d’abordar de manera conjunta esta reflexió, “i fer-ho també articuladament amb els grans projectes que té l’Ajuntament, les línies estratègiques municipals de cultura, agroalimentació, sostenibilitat…”.

Tal com ha explicat Ribó després de l’acte d’obertura de la sessió inaugural, “es tracta de concebre la innovació primer per a les persones, abans que per al negoci; este ja vindrà després, però l’important és que siguen innovacions que tinguen una aplicació important per a la gent”. Això suposa, ha subratllat l’alcalde, “un canvi de línia que, des de l’Alcaldia, saludem amb entusiasme i al qual donem suport perquè és així com creiem que han de fer-se les coses”.

En la mateixa línia s’ha manifestat el delegat d’Innovació, Jordi Peris, que ha destacat que l’obertura d’esta I Setmana s’ha fet coincidir amb el llançament “del nou model d’innovació a la ciutat, que posem en marxa amb este centre, el Centre Las Naves, que aspira a convertir-se en espai de referència de la innovació urbana a la ciutat”. “El que fem”, ha assenyalat el regidor, “és impulsar un nou model, una nova visió de la innovació que posa les persones primer, i que el que farà és impulsar i promoure processos d’innovació a la ciutat, molt orientada a resoldre els problemes de la mateixa ciutat, i partint de les potencialitats i capacitats que tenim a València”.

Peris ha defensat que siguen precisament les capacitats i les iniciatives de la ciutat en matèria d’innovació “un dels elements que ens distingisquen en el futur en el marc de la resta de ciutats. Parlem de la innovació com a element absolutament fonamental per al desenvolupament de les ciutats en el món actual, i esta és l’aposta decidida de l’Ajuntament de València”.

Per a això, al llarg d’esta setmana es treballarà en una sèrie d’àrees sectorials específiques (com la mobilitat, l’agroalimentació…) que tenen un gran potencial per a produir transformacions específiques per a la ciutat. “Hem partit d’una comprensió del que tenim i quins són els àmbits en què més capacitat de desenvolupament hi ha –sempre partint de treballar-ho amb els actors implicats de la societat civil, del sector privat, de l’àmbit investigador i acadèmic, de les administracions públiques– per a desenvolupar iniciatives innovadores que després puguen ser incorporades i sempre en connexió amb l’elaboració de les polítiques públiques de l’Ajuntament”, ha argumentat Jordi Peris.

El regidor ha conclòs la seua intervenció assegurant que “fem innovació per a llançar iniciatives noves que exemplifiquen i demostren formes diferents de fer les coses, de les quals puga apropiar-se l’Ajuntament per a fer una política pública que responga millor a les necessitats de la ciutadania”.

El Consorci València 2007

Després de l’obertura de la I Setmana de la Innovació Urbana de València, l’alcalde ha atés els periodistes sobre diversos temes d’actualitat. Respecte a les previsions de reunió del Consorci València 2007, l’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament s’està treballant de manera intensa, i ja la setmana passada, durant la reunió de la Junta de Govern, es va entregar un document amb totes les línies de nova activitat del Consorci, atés que es pretén la implicació i la participació de totes les àrees de l’Ajuntament. Estes línies  de treball es presentaran públicament en els pròxims dies.

Però, tal com ha afegit Ribó, el problema és que, en estos moments, el Govern encara no decidit qui assumix la representació de l’Administració general de l’Estat, que fins ara requeia en el Ministeri d’Hisenda, o si va a les mans de la Vicepresidència. “Des de l’Ajuntament estem treballant amb la idea que es convoque la reunió tan prompte com siga possible perquè hi ha moltes coses que en depenen, però fins ara no hi ha hagut resposta com a tal”, ha manifestat.

L’alcalde ha subratllat el seu convenciment que el Consorci podrà funcionar, i la Marina de València es convertirà en un pol d’atracció important, “però ha d’acceptar-se d’una vegada per sempre el que políticament ha de passar, i és que el seu deute siga assumit per l’Estat, igual que els deutes pels esdeveniments internacionals celebrats a Sevilla, Barcelona, Saragossa…”.

Arxivat a:

Destacats