Col·laborar per a afavorir la innovació tecnològica. El projecte Tech4cv és una iniciativa impulsada per l'Institut Tecnològic d'Informàtica (ITI) amb l'objectiu de conjuminar les capacitats dels centres de competències en tecnologies habilitadores de la Comunitat Valenciana (Centres Tecnològics i Universitats) per a donar una resposta global i coherent a qualsevol necessitat que una empresa puga plantejar en relació a aquest tipus de tecnologies.
Les tecnologies habilitadores també conegudes com a KETs (Key Enabling Technologies) són tecnologies intensives en coneixement que van a definir la competitivitat de les empreses a curt i mitjà termini, permetent el desenvolupament de nous béns i serveis i la reestructuració dels processos industrials necessaris per a modernitzar les empreses.
Intel·ligència Artificial i Computació, Ciberseguridad, Ciber Connectivitat, Tecnologies de Fabricació Avançada, Materials Avançats i Nanotecnologies, Tecnologies de Ciència de la Vida i Micro-/Nano-electrònica i Fotònica, són els set grans grups de KETs, que estaran disponibles des de ja al servei del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.
Es tracta d'un ambiciós projecte que compta amb el finançament de l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI) i que pretén aglutinar totes les capacitats que posseeixen aquests Centres de Competències, donant-li una major visibilitat al seu potencial perquè el teixit empresarial valencià, des d'una única plataforma, puga conéixer i tenir accés a aquestes capacitats.
A través d'aquesta posada en comú de tot el coneixement generat a la Comunitat, per a posteriorment mostrar-ho a les empreses, es fomentarà la generació de sinergies entre els diferents Centres de Competències, que redundarà en una generació de coneixement orientat a les necessitats empresarials.
Entre les iniciatives que es van a dur a terme en el marc del projecte està l'engegada de demostradores i laboratoris d'experimentació, que integren les funcionalitats d'aquestes tecnologies i en el qual les empreses i centres de recerca puguen interactuar i col·laborar. Una manera d'acostar les tecnologies habilitadores a la realitat de les empreses.
Un dels centres d'experimentació que ja està en marxa és una infraestructura d'anàlisi de dades que conté les màquines, les tecnologies i els conjunts de dades necessàries perquè empreses i centres de recerca puguen desenvolupar experiments de Big Data Analytics, Intel·ligència Artificial i HPC abans de llançar-los al mercat.
L'Agència Valenciana d'Innovació, destaca d'aquesta iniciativa: "L'aportació de valor que a través d'aquest projecte es va a donar a les empreses i al mercat, sempre des d'un prisma de col·laboració. L'objectiu és posar a la disposició de les empreses de la Comunitat Valenciana tot el coneixement generat per les universitats i centres tecnològics amb el suport de l'administració valenciana".
Punt de partida: El 19 de desembre, TECH4CV. L'esdeveniment per a la unió de les tecnologies Habilitadores de la Comunitat Valenciana
Amb l'objectiu de donar visibilitat al projecte, el pròxim 19 de desembre a València, se celebrarà en el marc de la Ciutat Politècnica de la Innovació, un esdeveniment que permetrà donar a conéixer les principals capacitats disponibles que ofereixen els centres de competències en tecnologies habilitadores i exposar els casos d'èxit a les empreses assistents.
Per a totes aquelles empreses i entitats interessades a assistir a la presentació, s'ha habilitat una pàgina web amb informació detallada sobre l'esdeveniment www.tech4cv.com, en la qual també es pot formalitzar una primera preinscripció a la jornada del pròxim dia 19 de desembre.