25n
25N
25N

El teatre i la cultura, els millors remeis per a l'estat d'alarma

L’Escola Municipal de Teatre de Quart de Poblet reprèn les seues classes de manera virtual

El teatre i la cultura, els millors remeis per a l'estat d'alarma
27/03/2020 -

Davant la greu situació que afronta tota la població, a causa de la declaració de l’estat d’alarma, resulta fonamental secundar-se en l’art i la cultura per a seguir endavant i mantenir l’esperança. Per aquest motiu, des de l’Escola de Teatre Municipal de Quart de Poblet continuen realitzant les seues classes de manera virtual i animen a tots els veïns i veïnes a incorporar el teatre en les seues rutines.

A més, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, l’Escola ha volgut sumar el seu granet de sorra publicant en https://youtu.be/oprfdrfoo0u una petita lectura d’un acte de l’obra que estrenaran quan finalitze l’estat d’alarma, “Problemes conjugals”, del llibre “Quadres d’amor i humor, al fresc” de José Luis Alonso de Santos.

Així, la gent podrà gaudir al llarg del dia d’avui d’aquesta primícia que eliminaran quan acabe el dia. Si bé, pròximament, compartiran nous materials perquè la gent puga gaudir del teatre des de casa, conscients que la capacitat guaridora que posseeix qualsevol manifestació artística sobre les persones és una eina que ha d’aprofitar-se durant aquestes setmanes de confinament.

Les classes online van començar el dilluns amb un grup de joves i un altre de persones adultes, respectant els horaris que ja tenien establerts tots els grups que assisteixen regularment als cursos. En aquestes primeres sessions, en les quals va participar el 70% de l’alumnat, es va treballar la lectura dramatitzada.

A l’escola hi ha dos grups de persones adultes, un grup comunitari inclusiu, un de joves, un altre de majors i dos infantils. Les classes s’aniran reprenent a poc a poc fins a aconseguir que tots aquests grups participen en aquesta activitat de teatre virtual, que té com a objectiu aportar un espai de creativitat, complicitat i convivència als alumnes i alumnes.
La iniciativa ha estat rebuda amb gran entusiasme per part de totes les persones participants, per la qual cosa continuarà realitzant-se setmanalment fins que acabe l’estat d’alarma.

La cultura i l’art són, sens dubte, béns de primera necessitat i en aquests moments és necessari sortir en el seu defensa i fer-los servir, individualment o de manera col·lectiva, per a superar aquesta crisi sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − tretze =