25n
25N
25N

El Talia presenta un programa compost per obres en valencià, molt d'humor i espectacles de flamenc

La temporada del Teatre Talia s’inaugurarà el pròxim 4 de setembre amb l’estrena de ‘L’electe’, una comèdia política que retrata un president del govern que està preparant el seu discurs d’investidura

Fragment de 'L'electe'

El Talia presenta un programa compost per obres en valencià, molt d'humor i espectacles de flamenc
30/08/2019 -

Setembre arriba i els teatres de València inauguren nova temporada amb una gran quantitat de funcions per a tots els públics. Entre totes les sales de la ciutat, destaquem el Teatre Talia, que ja ha publicat tot el seu programa. Aquest s’estendrà des del pròxim 4 de setembre fins a l’11 de febrer, data en la qual es donarà a conéixer el programa de la temporada de primavera i d’estiu 2020.

UNA COMÈDIA POLÍTICA EN VALENCIÀ ESTRENA LA TEMPORADA

‘L’electe’, una obra íntegrament en valencià interpretada pel nominat al Max a Mejor Actor, Josep Manel Casany (Roc en ‘L’Alqueria Blanca’) i el cèlebre dramaturg valencià i co-creador de la sèrie de Canal 9 ‘Autoindefinits’, Alfred Picó.

Aquesta comèdia produïda per ‘Horta Teatre’ i dirigida per Carles Sanjaime va ser l’obra guardonada amb el Premi a Millor Espectacle de la Mostra de Teatre d’Alcoi 2019. Picó i Casany són els encarregats de presentar i representar una comèdia política amb tints de drama des del 4 fins al 22 de setembre.

Aquesta obra s’entén com un apassionant duel d’esgrima dialèctica entre els seus dos protagonistes, un president d’un país que està a punt de pronunciar el seu discurs d’investidura i el seu conseller personal. Una obra teatral que ens descobreix la part més humana dels polítics i que, a més, moltes vegades són, solament, titelles a les mans d’altres persones o situacions.

Juli Disla ha sigut l’encarregat de traduir el text original, de Ramón Madaula, a valencià. Per aquesta raó, el mateix Disla ha fet una versió i a la valenciana, és a dir, l’ha valencianitzat perquè les expressions, els personatges i les situacions siguen més pròximes per a la realitat social dels espectadors valencians.

OBRES DE TEATRE

Altres obres de teatre que tindran lloc en el Talia durant els pròxims sis mesos són ‘Parla cony parla’ o ‘Hitchcock (la comèdia)’. La primera és una obra que, des de l’humor i la ironia, trenca tabús, qüestiona els esquemes imposats i lluita per una societat més justa. La segona es tracta d’un homenatge a les pel·lícules i a les sèries d’Alfred Hitchcock, interpretada per actors de ‘Crackòvia’, ‘La que s’aveïna’ i ‘Homozapping’.

A més, altres obres són la comèdia ‘Defectes i virtuts’, el drama, amb música en directe, ‘La dama babaua’, ‘La reina del ball de COU 2995’, ‘Mestissa’, ‘Dónes moviles en Txanadú’ o l’emblemàtica ‘La vida és somni’ de l’immortal dramaturg espanyol Calderón de la Barca.

MONÒLEGS I OBRES de dansa

L’oferta monologuística és la que més destaca en la programació del Talia, destacant l’espectacle ‘Tanta tolerància m’està ofenent’ del polèmic humorista David Suárez. Altres funcions còmiques són ‘Javi Sancho. De l’esport també s’ix’, ‘Monòlegs in love (i riu-te de l’amor)’, ‘Comedy Fight Club’ i ‘Quatre malnoms manxecs’.

Pel que respecte a les funcions de dansa i de música, trobarem, únicament, un cicle anomenat Panorama Flamenc, amb títols com a ‘Homenatge al Bou i La Lluna’, l’espectacle de la ‘balladora’ Fuensanta la Moneta, el d’Amador Rojas i la Miscel·lània d’Irene de la Rosa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020