25n
Orgull
Orgull

Tamarit: "Som el que som gràcies als llibres, per això sempre estarem al costat de les editorials i les llibreries"

La secretària autonòmica de Cultura i Esport entrega els premis als llibres millor editats en 2019 a les editorials Perifèric Edicions, Bromera, Barlin Project, Grafito i Llibres de la Drassana

Tamarit: "Som el que som gràcies als llibres, per això sempre estarem al costat de les editorials i les llibreries"
20/11/2020 -

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha entregat, en el marc del Dia del Llibre Valencià, els premis als llibres millor editats de 2019 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria. L’acte s’ha celebrat a la seu de la Biblioteca Valenciana i Tamarit ha estat acompanyada per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

La secretària autonòmica ha mostrat el seu agraïment “a tots els escriptors i escriptores, als i les professionals del disseny i la il·lustració, a les editorials i llibreries valencianes que aposten pel foment de la literatura de qualitat i en valencià. Som el que som gràcies als llibres, per això sempre estarem al costat del sector, per a no deixar ningú enrere, sobretot, en una situació tan delicada com la que estem vivint.”, ha dit Tamarit.

En aquest sentit, Tamarit ha insistit en el fet que les ajudes directes al món del llibre i la literatura “pràcticament les hem quadruplicades, hem passat dels 1,2 milions d’euros de 2015 als 4,6 milions pressupostats pel 2021”. Aquesta partida creix en 713.000 euros, un 18 % més que en 2020, dins del paquet de mesures ‘reaCtivem’ de Cultura de la Generalitat per a pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector cultural en el qual ja s’ha invertit un milió d’euros en ajudes directes a editorials i llibreries.

Ha recordat també que els pressupostos de Cultura de la Generalitat per a 2021 “destinen 144 milions d’euros per a Cultura, un 10 % més que enguany, i un 85 % més des de 2015”. Així mateix, la secretària autonòmica ha afegit que “la partida per al llibre, arxius i biblioteques augmenta un 7 % respecte de 2020, i arriba als 18 milions d’euros”.

Els set guardons dels Premis 2020 als llibres millor editats i a les llibreries

Els set guardons dels Premis 2020 han sigut per a ‘Assaig d’aproximació a ‘Falles folles fetes foc’ edició crítica’ de l’editorial Perifèric Edicions i escrit per Amadeu Fabregat, que ha guanyat el premi al llibre millor editat. En aquest apartat, a més, la comissió ha decidit concedir una menció especial al llibre ‘Laberint del faune’ d’Editorial Bromera i obra de Cornelia Funke i Guillermo del Toro.

El llibre millor il·lustrat s’ha concedit a ‘No turista’ de l’editorial Barlin Project, una obra escrita per Alberto Haller i il·lustrada per Marta Torres. El premi al còmic millor editat ha recaigut en ‘Mies’ de l’editorial Grafito i obra d’Agustín Ferrer Casas; el llibre infantil millor editat és per a ‘Sis anys, sis casetes’ de Bromera, un conte escrit per Josep Gregori i il·llustrat per Fran Parreño, mentre que el llibre juvenil millor editat ha anat a parar a Llibres de la Drassana per la seua edició de l’obra ‘El traficant de nits’ d’Iván Carbonell Iglesias.

El premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a Plácido Gómez de Castelló de la Plana, un negoci familiar que enguany celebra el seu 150 aniversari, ja que es va fundar en 1870 i sempre ha estat ubicat al mateix lloc de la ciutat.

Finalment, el premi a la llibreria més innovadora s’ha atorgat a United Minds del barri de l’Olivereta de València pel seu compromís amb la cultura africana i les temàtiques transversals de les migracions, la història i el feminisme.

Aquests guardons són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en el seu aspecte tècnic i formal com artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibrers valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport promocionarà els llibres i les llibreries premiats en el Pla valencià del foment del llibre i la lectura ‘Llegim, Llegim, Llegim’. Tant l’editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari d’aquesta circumstància, i podran indicar en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa la concessió del premi i la modalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =