25n
25N
25N

Tallers per a lluitar contra la bretxa digital intergeneracional

Tallers per a lluitar contra la bretxa digital intergeneracional
01/10/2016 -

Arran de la celebració del Dia Internacional de les Persones Majors, Las Naves van acollir, dins del programa “Digitalitza’t”, un Taller d’Acompanyament Digital dirigit a este col·lectiu. El taller, com la resta d’activitats d’este programa que es va iniciar el passat mes de setembre i durarà tot el curs escolar, és gratuït.

L’objectiu d’esta línia de treball que han començat InnDEA València i Las Naves és que els col·lectius que patixen l’exclusió tecnològica –siguen persones majors, dones, xiquets o joves– puguen aprendre a utilitzar eines informàtiques diàriament. Es tracta de tallers d’acompanyament digital on s’ensenya, per exemple, com utilitzar una tauleta, el mòbil i també aplicacions populars com WhatsApp. Els cursos estan dirigits a persones sense experiència informàtica o reduïda i que desitgen introduir-se en el món digital o adquirir-ne un coneixement bàsic.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), els joves entre 16 a 24 anys són els que més usen Internet, un 99,2 % els homes i un 97,5 % les dones. En augmentar l’edat, en baixa l’ús de manera considerable, i el percentatge més alt és el del grup de 65 a 74 anys, un 31,5 % els homes i un 21,5 % les dones. Segons ha explicat el director d’InnDEA València, Rafael Monterde, “hi ha una clara bretxa digital intergeneracional i cal facilitar l’accés a ordinadors en centres públics per a reduir-la. Hem de treballar perquè la tecnologia estiga a l’abast de tots i totes, tinguem l’edat que tinguem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

museo prehistoria