25n
25N
25N

Més de 500 persones es beneficien dels tallers d'ocupació

Més de 500 persones es beneficien dels tallers d'ocupació
10/10/2019 -

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha visitat l’alumnat del taller d’ocupació T’Atenem, en el centre de dia La Puríssima, que ha realitzat una acció formativa complementària de desenvolupament cognitiu. Es tracta de formació certificada remunerada orientada a fomentar l’ocupabilitat de les persones usuàries.

Fins hui, més de 500 persones s’han beneficiat ja d’aquests tallers d’ocupació a l’Ajuntament de València. En 2019 han sigut 80 les persones participants, agrupades en quatre tallers de 20 alumnes cadascun. Han sigut les accions denominades T’atenem, Activitats per a la ciutadania, Restauració i Gastronomia, i Informació per al Turisme.

La regidora Pilar Bernabé ha destacat que el fet de poder realitzar pràctiques i diverses activitats formatives complementàries en els centres municipals «és garantia de qualitat, tant per a l’alumnat com per a les persones usuàries dels servicis», i ha insistit en la necessitat d’oferir formació de qualitat a les persones desocupades, amb la finalitat de facilitar la seua inserció laboral.

També ha expressat la seua convicció que «els nostres majors mereixen les millors atencions; i la formació i especialització dels i les professionals és clau, d’ací la importància de poder impartir tallers d’ocupació com aquest que van en benefici de la societat».

CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT

Els tallers d’ocupació són certificats de professionalitat, que estan remunerats des de l’inici del projecte, orientats a sectors i activitats professionals variats, i dirigits a persones desocupades majors de 25 anys.

Cada acció formativa certificada té una duració de dotze mesos equivalents a 1.920 hores de formació, en alternança amb el treball. El Consistori contracta les persones beneficiàries a través d’un contracte per a la formació, per import del Salari Mínim Interprofessional vigent.

En el cas dels tallers de T’atenem, s’han impartit dos certificats de professionalitat: un d’Atenció sociosanitària a persones en el domicili, i un altre d’Atenció sociosanitària a persones en institucions. Pel que respecta al taller d’ús d’Activitats per a la ciutadania, s’han impartit dos certificats de professionalitat, un de Dinamització Comunitària i un altre de Dinamització d’activitats de temps lliure, educatiu, infantil i juvenil.

Quant al taller d’ús de Restauració i gastronomia, l’alumnat ha optat a dos certificats de professionalitat, un d’Operacions bàsiques de restaurant i bar i servicis de bar i cafeteria i un altre d’Operacions bàsiques de cuina i cuina. Finalment, el taller d’ocupació Informació per al turisme s’ha dividit en dos itineraris, el de Promoció turística local i informació al visitant i el d’Atenció al client, consumidor o usuari.

Pilar Bernabé ha destacat «la possibilitat d’aprendre un nou ofici, que augmenta les oportunitats de les persones que més el necessiten i els obri una nova porta al mercat laboral».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + divuit =