25n
25N
25N

Nova edició del taller Ludens en els centres educatius

Nova edició del taller Ludens en els centres educatius
08/02/2017 -

Des de fa uns dies s’estan celebrant en alguns col·legis de València diferents tallers del programa Ludens. Es tracta d’una activitat informativa que pretén aprofundir en l’ús que actualment fan els i les joves dels jocs d’atzar En línia i forma part d’un programa implementat des del Pla Municipal de Drogodependències PMD/UPCCA-València, de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València.

Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports, ha declarat que “el taller Ludens compta amb una cada vegada major demanda per part dels centres educatius. De fet s’ha produït un increment superior al 30% respecte del curs passat, la qual cosa és una prova evident de l’excel·lent acolliment que l’activitat té tant per part del professorat com de l’alumnat”.

La regidora ha recordat que “cada vegada s’està produint una major oferta de jocs d’atzar en línia dirigida a la població juvenil, com queda demostrat en l’estudi que es va realitzar el curs anterior”. Aquest estudi revela que “molts menors gasten diners en jocs d’atzar desenvolupant en alguns casos conductes que podrien considerar-se problemàtiques i que requereixen una intervenció educativa per a prevenir que es convertisquen en patològiques”, ha puntualitzat Maite Girau.

En el Taller Ludens s’intenta desemmascarar els riscos més comuns d’aquest tipus de jocs, així com facilitar estratègies per a la reflexió que ajuden en la presa de decisions personals sobre aquest tema. El programa consta de dues sessions d’aproximadament una hora de durada cadascuna. Els cursos als quals es dirigeix el taller són: 4t d’ESO, Batxiller i Cicles Formatius.

El temari tractat és:

– Característiques del joc d’atzar
– Jocs legals d’atzar
– Joc en línia a Espanya
– Testimoniatges de ludopatia
– Què és l’addicció al joc?
– Tecnologies i joc d’atzar: una mescla addictiva
– Apostes/Poker en línia / Apostes esportives
– Anàlisis de publicitat de joc.
– Consells
– Aclariment de dubtes que plantege l’alumnat.

Per a aconseguir aquests objectius s’ha realitzat un curs de formació dels monitors i monitores que impartiran les sessions. El personal tècnic del PMD /UPCCA-València de l’Ajuntament de València supervisarà el desenvolupament de l’activitat.

Aquest curs escolar, com en l’anterior, es passarà un qüestionari dissenyat per a avaluar diferents indicadors de joc i de la problemàtica associada. “El qüestionari ens permetrà comptar amb dades actualitzades sobre aquest tema en la població juvenil del municipi de València”.

Els diferents tallers estaran en funcionament fins al 12 de maig de 2017.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 1 =