25n
25N
25N

Taller municipal de jardineria i habilitats socials per a persones amb discapacitat intel·lectual

Taller municipal de jardineria i habilitats socials per a persones amb discapacitat intel·lectual
20/12/2017 -

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha posat en marxa un programa d’intervenció socioeducativa per a la prevenció en inserció social dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. El curs està coordinat per una educadora social i un monitor de jardineria

19 veïnes i veïns de Picassent estan participant, des del passat mes d’octubre, d’un taller de jardineria que estarà en marxa fins al pròxim 30 de juny. El curs pretén formar els i les participants perquè puguen treballar en un futur com a jardiners, treballadors de parcs urbans, entre d’altres, i aconseguir d’aquesta manera, una formació acreditada i qualificada en la instal·lació, manteniment i millora de jardins i zones verdes. A més a més, durant el curs també es portaran a terme activitats amb materials com la ceràmica, la flor seca, es tractarà el tema del reciclatge i participaran també de la formació per a la manipulació d’aliments, la sexualitat, les drogodependències, la prevenció de la violència de gènere, l’orientació laboral, les habilitats socials així com a través de tallers transversals d’igualtat i medi ambient.

D’entre els objectius que presenta el pla de la formació d’aquest taller municipal destaquen que l’alumnat puga desenvolupar actituds que fomenten l’autonomia personal, la preparació i adquisició de coneixements per a l’eixida al món laboral, reforçar l’hàbit per al treball en grup, fomentant així la col·laboració i la participació en comú. A més a més, també realitzaran diverses eixides formatives a l’exterior per conéixer el sector de la jardineria, entre d’altres.

Taller de ceràmica del Nadal

Aquesta setmana, el grup està participant d’un taller de ceràmica per confeccionar objectes amb motius nadalencs. L’alcaldessa, Conxa Garcia, i el regidor de l’àrea de Benestar Social, Carles Silla han visitat l’alumnat per conéixer el treball que estan realitzant, i desitjar-los un bon aprofitament del curs.

L’alcaldessa ha manifestat que «Aquesta és una bona oportunitat que des de l’Ajuntament posem en marxa des de fa anys perquè la considerem necessària i imprescindible per a aquest col·lectiu de persones. D’aquesta manera, poden fomentar les seues relacions socials, l’autonomia personal i rebre una preparació i una formació adequades per la seua inserció laboral».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa