25n
25N
25N

L'Ajuntament deixarà d'ingressar 2,8 milions d'euros per la suspensió de diferents taxes per a donar suport a la recuperació de comerços i pimes

L'Ajuntament deixarà d'ingressar 2,8 milions d'euros per la suspensió de diferents taxes per a donar suport a la recuperació de comerços i pimes
26/06/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la suspensió temporal de diferents taxes municipals amb la finalitat de fer costat a les empreses valencianes i, en particular, a autònoms i pimes «per a remuntar la difícil situació econòmica derivada de la crisi sanitària i alleujar la seua situació» davant la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia i les mesures de seguretat. La iniciativa afecta les Taxes de Taules i Cadires, Quioscos i Mercats Ordinaris i Extraordinaris.

Tal com ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, «són prop de tres milions d’euros que des del Govern municipal volem rellançar i que servisquen d’estímul per als xicotets empresaris que treballen en els sectors del comerç o l’hostaleria, tan importants a la nostra ciutat». L’alcalde ha destacat, a més, que està suspensió de taxes «és més important i de major volum que iniciatives semblants que s’han impulsat en grans municipis de l’Estat, com per exemple Madrid o Barcelona». En el cas de Madrid, es va decidir no cobrar les taxes mentre els negocis han estat tancats, i després, un 25%. Mentre que Barcelona ha optat per bonificar les taxes en un 75% des de l’inici de l’estat d’alarma.

En el cas de València, les mesures aprovades suposen que l’Ajuntament deixarà d’ingressar per aquests conceptes tributaris un total de 2,8 milions d’euros. La Junta de Govern Local ha ordenat la suspensió amb caràcter temporal de l’aplicació de les Taxes per Ocupació de Terrenys d’Ús Públic amb Taules i Cadires amb Finalitat Lucrativa, les Taxes per Instal·lació de Quioscos en la Via Pública, Taxa de Mercats Ordinaris, la Taxa de Mercats Extraordinaris, Mercats, Rastres i en general, Venda no sedentària, i la flexibilització dels ajornaments i fraccionaments de pagament dels deutes tributaris i unes altres de dret públic.

En total, esta suspensió de les taxes suposa que l’Ajuntament deixarà d’ingressar 2.886.000 euros, «que se sumen a les ajudes que estem donant des del govern municipal per a pal·liar l’emergència econòmica en la qual han quedat molts dels autònoms i pimes, del sector de l’hostaleria i el comerç, a la nostra ciutat», han explicat els vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta de Govern. Les quantitats que es deixaran d’ingressar corresponen als següent conceptes: per Taxa de taules i cadires, es deixa d’ingressar 2.191.666 euros; per quioscos, 20.250 euros; per Mercats ordinaris, 320.000 euros; i per Mercats extraordinaris, 354.000 euros.

MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL GENERAL

En el cas de la Taxa per Ocupació de Terrenys d’Ús Públic amb Taules i Cadires amb Finalitat Lucrativa, la suspensió s’aplica de des de l’1 de març fins al 31 de desembre de 2020. Una vegada siga modificada l’Ordenança Fiscal general, es procedirà a la devolució dels imports a aquells contribuents que l’hagueren abonada per un període superior en els mesos de gener i febrer.

Respecte a les Taxes per Instal·lació de Quioscos en la Via Pública, atés que tenen caràcter semestral i a partir del 14 de març de 2020 no s’ha pogut desenvolupar cap activitat per part de les persones titulars, no s’aplicaran les tarifes corresponents al primer semestre de l’any en curs, 2020; i si algun contribuent ja les ha pagades, se li retornaran.

Quant als mercats, la decisió de la Junta és no aplicar la Taxa de Mercats Ordinaris a aquells contribuents que posseïsquen llocs en els quals, per l’especificitat dels seus productes o servei, no hagen pogut prestar l’activitat en algun període de l’estat d’alarma. I en el cas els Mercats Extraordinaris, Mercats, Rastres i en general, Venda no sedentària, no s’aplicarà a les persones contribuents que tenen llocs d’aquestes característiques, fins a la seua posada en funcionament a les condicions anteriors en la declaració de l’estat d’alarma.

Tot això comportarà la necessària modificació de l’Ordenança Fiscal General.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =