25n
25N
25N

Supressió dels marges cimentats del carril bici

Supressió dels marges cimentats del carril bici
11/12/2017 -

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Mobilitat Sostenible, ha iniciat la supressió dels marges cimentats que separen carrils bici en calçada de la zona d’estacionament en cordó dels vehicles. L’objectiu és millorar l’accessibilitat de vianants fins a les voreres i la circulació dels ciclistes.

Part de la xarxa de carrils bici sobre calçada construïda fa uns anys disposava de fites cimentades per a separar aquests vials, una circumstància que generava molèsties i dificultava l’accessibilitat de les persones que baixaven dels vehicles. Per aquest motiu s’ha procedit des de la passada setmana a la supressió dels blocs de formigó, que s’han substituït per pintura contínua sobre la qual no es pot estacionar, de forma que s’elimina tot obstacle físic entre la zona d’estacionament i la vorera, establint un espai de seguretat entre les zones d’estacionament i de carril bici per a l’obertura de portes de cotxes i camions i fent més gran l’amplària dels carrils bici en funció de les possibilitats.

Aquesta primera fase de les obres, que tindrà una duració estimada d’un mes, se centra en la zona nord de la ciutat, concretament als districtes de Campanar, la Saïdia, Rascanya i Benicalap.

En Campanar la supressió dels marges es duu a terme a l’eix entre Escultor Miguel Navarro i Badajoz, el carrer de la Parra, Pius XII, Joaquim Ballester, Pare Ferrís, l’eix de Conchita Piquer amb Gil Roger i la rotonda de Nicasi Benlloch. Una actuació sobre quasi 1.300 metres de carril i que suposa quasi el 47% de l’obra d’aquesta primera fase.

Al districte de La Saïdia la supressió dels marges es duu a terme als carrers del Convent dels Carmelites, d’Almassora, Molinell, Màlaga, de l’Economista Gay i el Periodista Llorente. L’actuació se centra en quasi 970 metres, un poc més del 35% del gros de la intervenció.

Per últim, l’actuació municipal també es desenvoluparà en 131 metres del carrer de Peníscola, a Rascanya, i en 366 metres de carril bici al carrer dels Amics del Corpus, en Benicalap.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

bombers
bombers