caixa popular

Suspesa la jornada comercial sobre ventres de lloguer pel "renou" generada en contra seva

Suspesa la jornada comercial sobre ventres de lloguer pel "renou" generada en contra seva
09/11/2018 -

L’empresa americana Circle Surrogacy ha cancel·lat la jornada comercial sobre ventres de lloguer, que tenia previst celebrar aquest dissabte en l’Hotel Sercotel Sorolla Palace de València, davant el “renou” per l’oposició de quasi un centenar d’organitzacions del moviment feminista i associacions de diferents àmbits, segons han confirmat a Europa Press fonts de l’hotel.

Les organitzacions van reclamar aquest dijous a l’adreça de l’hotel la cancel·lació de la jornada sobre ventres de lloguer, ja que ho consideraven “un esdeveniment informatiu de captació de clients per a una activitat considerada una violació de drets humans i prohibida per la legislació espanyola”.

Després de no rebre resposta per part de l’establiment, les organitzacions havien convocat, aquest dissabte a les 12.00 hores, una concentració enfront de l’Hotel Sorolla Palace, que continua en marxa malgrat la cancel·lació de la jornada perquè ha sigut “tot molt estrany”, segons han apuntat.

“Ahir deixem clara nostra postura i ha sigut després d’aparéixer la nota de la convocatòria de concentració en els mitjans. Estem feliços que vegen que no poden fer aqueix tipus de comerç ací, però l’acció que realitzarem és de visibilització de repulsa a aqueix tipus de comerç”, han ressaltat.

La concentració de les organitzacions feministes, que comptarà amb una performance i la lectura d’un manifest, seguirà tenint lloc en l’Hotel Sorolla Palace perquè és el lloc que tenen autoritzat i han advertit que serveix com a “avís” a les empreses que realitzen aqueix tipus de comerç: “Les feministes anem a estar darrere”, han asseverat.

Aquest acte es realitza en oposició a les pràctiques que realitzen empreses i despatxos jurídics com ‘Circle Surrogacy’ de gestió de ventres de lloguer, ja que consideren que suposen “una violació de drets humans, un atemptat contra la dignitat de les dones i la mercantilització d’éssers humans”, segons han indicat les organitzacions en un comunicat.

“El que l’empresa de contractació de ventres de lloguer denomina eufemísticament ‘maternitat subrogada’ és en realitat explotació reproductiva de les dones, afavorida per empreses que mercantilitzen el cos i la vida de les dones i de les persones nascudes de les gestacions induïdes per a uns altres”, han denunciat.

Al seu judici, aquesta pràctica suposa “una expressió més de l’aliança entre el patriarcat i el capitalisme, fent ús de la capacitat reproductiva de les dones per a l’obtenció de benefici”. “El lícit desig de paternitat mai pot substituir o violar els drets que assisteixen a les dones i a les persones menors i que aquest desig de ser pares-mares no genera dret a tenir fills o filles per qualsevol mitjà”, han reivindicat.

En la mateixa línia, han denunciat que les empreses de la “mal anomenada ‘subrogació” gestionen i promocionen una activitat que suposa “la producció i mercantilització de persones amb l’objecte d’obtenir beneficis per açò”. Una pràctica, en la seua opinió, “del tot il·lícita i falta de tota ètica a la qual ens oposem absolutament i rotundament”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig