25n
25N
25N

La Guàrdia Civil va intervenir al CDR Jordi Ros una fulla amb anotacions sobre "esquema bomba"

Europa Press - Europa Press - Archivo

La Guàrdia Civil va intervenir al CDR Jordi Ros una fulla amb anotacions sobre "esquema bomba"
06/11/2019 -

La Guàrdia Civil va intervenir al membre dels Comités de Defensa de la República (CDR) una fulla de grandària quartilla amb diverses anotacions manuscrites, entre elles una amb el títol “esquema bomba“, seguit d’anotacions i un dibuix per les dos cares, segons consta en el sumari de la investigació que instrueix l’Audiència Nacional i al que ha tingut accés Europa Press.

L’indici consignat com a B.1.53 es va produir en el registre en el domicili del carrer Romeu de Sabadell el 23 de setembre, el dia que van ser detinguts en l’operació ‘Judes’ nou integrants de l’Equip de Resposta Tàctica (ERT), la facció violenta dels CDR desarticulada per delictes de pertinença a organització terrorista, tinença d’explosius i conspiració per a causar estralls.

El registre va començar les 6.20 hores i va acabar a les 15.20, estant present Jordi Ros i els seus pares. Es van clonar in situ 24 dispositius electrònics entre telèfons, ordinadors, tabletes o discos durs, i es van precintar per a la seua posterior anàlisis altres indicis com sis coets pirotècnics i diverses carpetes amb la capçalera de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta casa els agents de la Guàrdia Civil van procedir al registre juntament amb un gos especialitzat en la detecció d’explosius, encara que el resultat de la inspecció va ser negatiu. Sí es va trobar, per exemple, un bidó de condensació de plàstic de color groc juntament amb un tub blanc de plàstic unit a un altre recipient metàl·lic oxidat. En l’interior hi havia un líquid que va quedar a la disposició dels Tedax.

També es va trobar una borsa amb trossos d’òxid i metall oxidat, un indici que la Guàrdia Civil relaciona amb l’anterior bidó. La secretària judicial registra igualment una làmina fina d’alumini arrugada, que també va passar a ser custodiada pels Tedax.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
paterna