25n
25N
25N

L'Ajuntament de Sueca subvenciona al gremi tradicional valencià

Al mes de gener es publicarà oficialment la convocatòria per a la sol·licitud de les ajudes

L'Ajuntament de Sueca subvenciona al gremi tradicional valencià
04/12/2020 -

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, ha aprovat la concessió d’unes subvencions al col·lectiu d’artistes fallers i indumentària tradicional valenciana de la ciutat, a fi de mostrar el seu suport a aquest sector tan durament castigat per la crisi de la Covid-19. Tant l’anterior regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez, com l’actual, Vladimir Micó, s’han implicat a tirar avant aquesta mesura “que pretén atenuar l’impacte tan negatiu que la suspensió de les Falles 2020 i les restriccions de mobilitat han causat en aquests sectors tradicionals vinculats a aquesta festivitat de gran arrelament a la nostra ciutat. Som plenament conscients dels importants danys que ha ocasionat aquesta situació i, per aquesta raó, ens vam posar a treballar per a intentar pal·liar, almenys en part, les seues conseqüències”.

L’import destinat a les ajudes ascendeix a 25.500 euros, dels quals es concedirà un màxim de 1.500 euros a cada persona sol·licitant que complisca els requisits establits. Podran optar a elles, totes aquelles persones treballadores per compte propi o autònom, una microempresa o una empresa xicoteta que, en el cas del sector de la indumentària tradicional valenciana, haja vist reduïda la seua facturació corresponent al període comprés entre la data de reobertura al públic dels establiments, després de l’estat d’alarma, i el 31 de desembre de 2020 en, almenys, un 60% respecte al mateix període de 2019. En el cas dels artistes fallers, que hagen subscrit un contracte amb una comissió fallera per a la realització d’una falla en l’exercici faller 2019-2020, amb compliment de les condicions establides, i no s’haja formalitzat cap contracte per a l’exercici faller 2020-2021.

“La convocatòria oficial de les ajudes es publicarà al gener, a causa dels tràmits legals d’obligat compliment, però hem volgut anunciar ja aquesta mesura perquè totes aquelles persones interessades puguen anar preparant la documentació necessària per a poder optar a la subvenció”, han explicat els regidors.

Es consideraran despeses subvencionables, les vinculades necessàriament amb la naturalesa i objecte de l’activitat, sempre que complisquen les següents condicions: que hagen sigut realitzades, en el cas dels artistes fallers, en l’exercici faller 2019-2020, i en el de la indumentària tradicional l’any 2020; que hagen sigut abonades amb anterioritat a la data de presentació de la sol·licitud de la subvenció; i que la despesa realitzada no siga superior al valor de mercat. Es consideraran despeses vinculades a la finalitat de l’activitat, entre altres: l’arrendament de locals destinats a l’exercici de l’activitat i d’equips necessaris per al seu desenvolupament; les despeses derivades de contractes de subministrament d’energia, aigua i telèfon, relatius al local de l’activitat; les primes d’assegurances; les despeses de personal; o els serveis complementaris de l’activitat principal, com ara treballs de disseny, transport, pintura, publicitat i altres vinculats al desenvolupament de l’activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + huit =