25n
25N
25N

Sueca commemora el Dia Mundial contra el Càncer

Sueca commemora el Dia Mundial contra el Càncer
04/02/2021 -

Donada la situació actual que vivim a conseqüència de la pandèmia, l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Sanitat, ha volgut unir-se a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer amb un acte adaptat a les circumstàncies. En lloc de realitzar la lectura del manifest a les portes del consistori davant de públic, com era costum, s’ha celebrat un acte més íntim en el saló de plens amb la presència de l’alcalde, Dimas Vázquez; la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni; i les presidentes de les dues associacions locals contra el càncer: Sacra Ortells, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer AECC Sueca; i Rosa Sanz, de l’associació ADOPS (Associació de Dones Operades del Pit Sueca).

La regidora de Sanitat, Estefanía Requeni, ha remarcat en la seua intervenció el treball incansable, i el suport continu que presten als pacients i als seus familiars, les dues associacions locals de Sueca “que cada any posen en marxa moltes activitats i esdeveniments per a crear consciència i mobilitzar a tots els nostres veïns i veïnes. Des de l’Ajuntament, hem volgut mostrar el nostre suport a totes aquelles persones que puguen estar afectades per aquesta malaltia i, encara que no hem pogut llegir el manifest a la porta del consistori com altres anys, volem llançar aquest missatge de força, esperança i suport a tots ells”.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut agrair la presència de les dues representants de les associacions locals, així com tota la labor que realitzen a Sueca; i ha assenyalat en les seues paraules que, “des del vessant de gestors polítics, el nostre treball ha de ser reivindicatiu, elevant la demanda de les associacions i persones afectades per la malaltia a les institucions superiors que realment tenen la potestat per a facilitar-nos més infraestructures i més recursos materials i humans quant a investigació, prevenció i curació del càncer, així com d’altres patologies”. Així mateix, la primera autoritat municipal ha volgut transmetre un missatge d’ànim a aquelles persones que estan vivint aquesta situació, i a les seues famílies.

La presidenta de l’associació ADOPS, Rosa Sanz, ha intervingut en l’acte com a representant d’aquest col·lectiu, però també com a pacient de la malaltia, remarcant la importància d’aquest dia que hui es commemora, i assenyalant un aspecte positiu “com és la importància de la proximitat en les relacions que es produeixen entre les persones, d’estar junts, de compartir vivències… és el que ens ajuda a continuar endavant. Des d’ADOPS volem agrair a totes eixes associacions en l’àmbit autonòmic, nacional, fins i tot internacional, que treballen per nosaltres i que ens aporten eixes ganes de continuar lluitant; agrair a tota la gent que lluita per la investigació, tan summament important”.

La presidenta de l’AECC Sueca, Sacra Ortells, ha volgut agrair a l’alcalde i la regidora de Sanitat l’oportunitat que els han brindat de poder mostrar el seu suport als malalts i familiars en un dia tan especial com hui. “La Junta Local Contra el Càncer de Sueca col·labora, des de fa més de 40 anys, amb l’AECC de València a mantenir l’esperit de la seua missió i intentar complir-lo de la millor manera possible. Per això, en aquest any tan complicat de saturació hospitalària provocada per la Covid-19, demanem que no s’oblide als malalts de càncer. Així mateix, demanem una equitat en el tractament, a fi d’evitar diferències que els ciutadans no mereixen: equitat per a prevenir el càncer, equitat per als que viuen amb càncer i equitat en l’accés als resultats de la investigació”. La presidenta d’AECC Sueca ha volgut informar també, tant als malalts com a les seues famílies, que per a qualsevol servici que puguen necessitar, des de l’AECC compten amb una atenció personalitzada les 24 hores del dia, cada dia de l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 1 =